Atatürk’ün Kişilik Özellikleri Hangileridir?

Atatürk’ün Kişilik Özellikleri

  1. Vatan ve Millet Sevgisi: M.Kemal yaşamı boyunca bu özelliği doğrultusunda hareket etmiş ve birçok savaşa katılarak vatan ve millet sevgisini ispatlamıştır.
  2. İdealistliği: Atatürk yaşamı boyunca ülkemizin bağımsızlığı ve gelişimi için çalışmıştır. Bu konuda hiçbir engel onu durduramamış ve yıldıramamıştır. Atatürk’te idealist olan diğer insanlar gibi yaşanan olumsuzluklar nedeniyle hedeflerinden vazgeçmemiştir.
  3. İleri Görüşlülüğü: Birçok olayı bilgi ve tecrübe-lerini kullanarak yaşanmadan önce bilmiş veya olaylar karşısında isabetli kararları ile olabilecekleri çok iyi hesap edebildiğini göstermiştir.
  4. Liderlik: Liderlik vasfı her insanda bulunmaz. İnsanları aynı hedef doğrultusunda istenilen sonuca ulaştırabilmek, emri altına alabilmek ve söylediklerinin dinlenip, uygulanmasını sağlamak lider, önder olan insanlarca sağlanabilir. İşte M.Kemal liderlik özelliği ile insanları aynı hedef doğrultusunda bir araya getirerek Milli Mücadelenin kazanılmasını sağlamıştır. Bu birleştirme ve bütünleştirme özelliği olarak da değerlendirilebilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.