Akciğer Kanseri İstatistikleri Korkutuyor !

Akciğer Kanseri İstatistikleri Korkutuyor !

Eski zaman aktörlerinin ağzından düşmeyen sigara ve purolar acı meyvelerini verdikçe akciğer kanserinin istatistikleri göz korkutuyor. Açık ara en ölümcül kanser türü olan akciğer kanseri sık görülen kanserlerden meme kanseri ve prostat kanserinin toplam kayıplarından daha fazla kayba neden oluyor.

akciğer-kanseriBunun farkına varan gelişmiş ülkelerde, özellikle de Amerika’da erken teşhis sağlansın diye kanser taramasını devlet sigortasından karşılanıyor. Bildiğiniz gibi tedavide erken teşhis diğer bir çok faktörden daha fazla etkili.

Yabancı filmlerde gördüğümüz kanser dayanışma grupları ve gönüllü hareketlerine benzer olarak ülkemizde de içlerinde psiko onkologların bulunduğu destek grupları ve gücünü bilinçli gönüllüler-kanser hastası yakınlarından alan kanserle savaş dernekleri giderek daha fazla boy göstermeye başladı.

Akciğer kanseri erkeklerde prostat kanserinden, kadınlarda ise meme kanserinden sonra ikinci sırada görülüyor. Ölümle sonuçlanma riski ise başta belirttiğimiz üzere en başta. Kanser ölümlerinin %27’si akciğer kanserinden. Dünyada her gün 400 bin kişiye akciğer kanseri teşhisi konuluyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.