En Yaygın Tırnak Hastalıkları Ve Sebepleri

En Yaygın Tırnak Hastalıkları Ve Sebepleri

Oje ile süslenen tırnaklarda sürülen oje ile bir çok hastalığın belirtisini kapatıyor olabilir. En fazla görülen tırnak hastalıkları şunlar:

Tırnak Sararması: Sigara içenlerin tırnakları sararır. Ayrıca ileri yaşlılık döneminde de tırnaklar kendiliğinden sararmaya başlar. Tırnağın sararması aşırı oje kullanmanın bir sonucu da oluşabilir.

Kolay Tırnak Kırılması: Tırnaklarınız son zamanlarda fazlaca kırılıyorsa ya yaşlanıyorsunuz ya da bu aralar fazla misafiriniz var demektir. Yaşlandıkça tırnaklar güçsüzleşir ve çabuk kırılır. Fazlaca bulaşık yıkamak da tırnakların kolay kırılmasına yol açar. Eğer yüzme kursuna gidiyorsanız da kolay benzer sorunları yaşarsınız. Kuru hava nedeniyle de bu tür sorunlar oluşabilir.

Çomak Parmak Sendromu: Karaciğer veya böbreklerinizde sorun olabileceğinin işaretidir.

Tırnakta Beyaz Lekeler: Vücuda yeterli kalsiyum alınmadığının bir göstergesidir. Kalsiyum içeren gıdalar alındıkça düzelir.

Tırnakta Yatay Çizgiler Oluşması: Şeker hastalığı, çinko eksikliği veya yüksek ateşle seyreden hastalıklar nedeniyle oluşur. Bu çizgilere Beau çizgileri adı verilmektedir.

Tırnakta Dikey Çizgiler Oluşması: Maalesef bunlar yaşlanma belirtisidir ve geri döndürülemez.

Tırnak Yeme Hastalığı: Bu hastalığın kökeni psikolojiktir. Eğer son zamanlarda tırnak yemeye başladıysanız ağır stres yükü altındasınız veya kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz demektir.

Tırnak Uçlarının Yukarı Kıvrılması: Buna kaşık tırnaklar adı verilmekte olup anemi belirtisidir. Tırnaklar yumuşamıştır.

Tırnaklarda Çöküntü Olması: Bu Sedef hastalığına işaret eder.

Tırnak Uçlarının Kararması: Eğer tırnak uçlarında şerit şeklinde siyahlıklar bulunuyorsa bu diyabet, cilt kanseri veya melanom gibi tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir. İvedi olarak tetkik yaptırmak gerekir.

Önemli: Yukarı verilen bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.