Açık Ortaokul AÖO 1 dönem soru ve cevapları 7 Aralık 2019

7 Aralık 2019 Açık Ortaokul AÖO 1 dönem soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Açık öğretim ortaokulu AÖO 1. dönem sınavı 7 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

7 Aralık AÖO 1. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Ortaokul sitesinde yayınlanan 2019-2020 iş günü takvimine göre AÖO 1. dönem sınav sonuçları 3 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak. AÖO 2. dönem kayıt yenileme ise 6-31 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

AÖO 1. dönem soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Genel olarak Açık Öğretim Kurumları sınavı hafta sonu yapılmaktadır. 1. dönem soru ve cevaplar ise genelde takip eden hafta içerisinde MEB sitesi üzerinde yayımlanmaktadır. 7 Aralık Açık Ortaokul 1. dönem soru ve cevapları yayımlandığında burada duyuracağız.

1. Oturum Soru Kitapçığı İçin Tıklayınız

2. Oturum Soru Kitapçığı İçin Tıklayınız

Açık Ortaokula Kimler başvurabilir?

Örgün Eğitim Kurumları için belirlenecek olan eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlardan;
1- İlkokul 4 üncü sınıfı tamamladığını belgelendirenler,
2- Yetişkinler II nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,
3- Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
4- Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar,
5-  Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) bentlerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar başvurabilirler.

Açık Öğretim Ortaokulu´na başvurular ve kayıt yenilemeler nerelerden yapılır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine kayıt başvurusu yapılabilir

Kimler kayıt yenileme işlemi yapmalıdır?

Öğrenciler mezun oluncaya kadar açıklanan kayıt tarihlerinde her dönem kayıt yenileme işlemi yapmalıdır. Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler dönem sınavlarına katılamazlar.

Kayıt yenileme için ne yapılmalıdır?

Kayıt yenilemek için kayıt tarihlerinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine T.C. kimlik numarası ile sınav bedelini yatırılması yeterlidir. Öğrencimizin bilgilerinde herhangi bir değişiklik varsa halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurulması gerekmektedir.
Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde kayıtlı T.C Kimlik Numarası olmayan öğrencilerimizin sınav ücreti yatırmadan önce halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurarak T.C Kimlik Numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Öğrencilerimizin bulundukları sınıfta başarısız oldukları bir ya da iki dersten, yılsonu başarı ortalaması ile sınıf geçebilme kriterlerini ve başarı puanının hesaplama yöntemini aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.