Acı biberin faydaları

acı biberin faydaları ile ilgili aramalar, acı biberin zararları, yeşil sivri acı biberin faydaları, acı turşu biberin faydaları, yeşil acı biberin faydaları, acı biberin faydaları ve zararları, süs biberin faydaları, acı biberin faydaları nelerdir, acı biberin faydaları ibrahim saraçoğlu
Bugün nerdeyse bütün dünya mutfaklarında sarfedilen acı biberin tarihi bundan 9 bin sene evvelye dayanır. fft16_mf1608041Arkeolojik kazılarda Meksika’da tespit edilen Tehuacan Vadisi’nde bin senelik acı biber tohumlarına rastlanmıştır . Yani acı biberin anayurtı Amerika Kıtası’dır. Aztek ve Maya medeniyetları acı biberi hem yemeklerinde hatta ilaç yapımında kullanmışlardır . Kristof Kolomb acı biber tohumlarını Karayip Adaları’ndan Avrupa’ya getirmiştir . Avrupa’da ilk sırada süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, kısa vakitte bütün dünyaya yasenearak yemeklerde kullanılmaya başlanmıştır. Bugünküde de vazgeçilmez duruma geldiği özetlenebilir.
İnsanoğlu için damak tadı göreceli kavramların başında gelir. Kiminin ağzına bile koymadığı yiyecekleri kimileri basenea basenea yiyebilir. İşte acı biber de bu damak tadı değişikliklerina verilecek en iyi misaller arasında, ilk başta bulunur. Öyle ki yemeğinde acı olmayan, yemeğin beraberinde bir tabak dolusu acı biber görmeyen birtakım şahıslar için o yemek yavan, iştah kabartmayan, tabiri caizse tatsız tuzsuzdur.
Acı biber, dünyanın anında her ikliminde basitçe yetişme özelliği gösteren, iklim seçmeyen bir bitki türüdür. Bu sebeple de her mevsim anında erişebileceğiniz bir bitkidir.
Acı biberi yemeklerde kullanmak için pişirme esnasında yemeğe katabileceğiniz gibi yemek piştikten sonra üstüne mafsala yolunu da tercih edebilirsiniz. Bu tamamiyle şahsi bir tercihtir ve her İki halde da acı biber aynı tesirini güvenliğini sağlamaktadır. Acı biber damak tadına dair bir detay olmanın beraberinde beden için bir nimet saseneacak yararlara sahiptir.
Acı Biberdeki Lif Miktarı
Lifli (posalı) yiyecekler sindirim arkadaşıdır. Bağırsakların sıhhatli çalışmasını sağlar. Kabızlık meselesi çekenlere en iyi ilaçtır. Diyet listelerinde de bol bol lifli yiyecekler yer alır. Acı biberde de bol oranda lif yer alır. 100 gram acı biberde aşağı yukarı olarak 2 gram lif bulunmaktadır. Bu da mühim bir rakamdır. Yani onca yararıyla acı biber bunun yanı sıra lif deposu şeklinde de sağlığımızı korur. Fakat ülser hastaları için acı biber tüketilmemesi gereken besinler arasında bulunmaktadır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.