6.sınıf Kur’an-ı Kerim 2.dönem 1.yazılı soruları 2015-2016

ADI SOYADI :                                                                              NOSU :

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ……………… ORTAOKULU 6. SINIF KUR’AN I KERİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI

Boşlukları aşağıdaki kelimelerden uygun olanlarıyla doldurunuz. (5 x 5 = 25 puan)
Esma-ül Hüsna – secde – zikir – dua – tesbih

Sözlükte “itaat ve tevâzu içinde eğilmek, boyun eğmek, yere kapanmak, yüzü yere sürmek” gibi anlamlara gelen _____________ dinî bir kavram olarak, Allah’ın emirlerine boyun eğmek, Allah’a kulluk etmek maksadıyla ayaklar, dizler ve ellerle beraber alnın yere konması demektir.

__________ sözlükte “anmak, hatırlamak anlamına gelir. Allah’ı anmak ve hatırlamak, O’nu unutma­maktır. Allah ismini, Allah isminin geçtiği tekbir ve tesbih sözlerini söylemektir. “La ilahe illallah” ve “el-hamdü lillah” cümlelerini tekrarlamak da __________________ dir, Allah’ı anmaktır.

_____ ________ ; Kur’an’a göre “Sübhanallah” (Allah’ı eksik sıfatlardan arındırırım) demek ve namaz kılmak” anlamlarına gelir. Allah’ı güzel isimleriyle anmak, onu yüceltmektir.

“En güzel isimler Allah’ındır. Ona o güzel isimleriyle dua edin” Allah’ın güzel isimleri __________________ ile ifade edilir.

5. Kur’an’a göre insanları diğerle­rinden ayıran, kula Allah katında saygınlık kazandıran özelliklerden birisi de———-Allah’a yöneliştir. Bu konuyla ilgili Furkan suresinin 77. ayetinde şöyle buyrulur: “(Ey Muhammed!) De ki: ————- olmasa Rabbim size ne diye değer versin!”

YAZILININ TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YAZILININ TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

“6.sınıf Kur’an-ı Kerim 2.dönem 1.yazılı soruları 2015-2016” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.