6.sınıf Kuran-ı Kerim 1.dönem 2.yazılı soruları çöz

6.sınıf Kuran-ı Kerim 1.dönem 2.yazılı soruları 2014-2015

1)Kuran-ı Kerim’de aşağıdaki konulardan hangisine değinilmemiştir?
A)Ahiret
B)Peygamber Kıssaları
C)İman-İbadet
D)Kıyametin ne zaman kopacağı

2)Kur’an Kıssalarının temel amacı hangi seçenekte yanlış olarak verilmiştir?
A)Ders çıkarmamızı ister.
B)Önceki peygamberlerin yada milletlerin C)hayatlarından örnekler verir.
İyi olayları kendimize örnek almamızı ister.
D)Tarihi olayları bizlere anlatır.

3)Babasının rüyasında kendisini Allah için kurban ettiğini gördüğünü söyleyince, “….Babacığım ! sana emredileni yerine getir ,inşallah beni sabredenlerden bulacaksın” diyerek tam bir teslimiyet gösteren peygamber kimdir?
A)Hz.İshak
B)Hz. İbrahim
C)Hz. Yakup
D)Hz. İsmail

4)Allah tarafından Hz.Muahmmed’e (sav) Cebrail vasıtasıyla indirilen kitap hangisidir ?
A)İncil
B)Tevrat
C)Zebur
D)Kur’an-ı Kerim
5)Kur’an-ı Kerim hangi dilde indirilmiştir ?
A)Türkçe
B)İbranice
C)Arapça
D)Farsça
6)Kur’an-ı Kerim ne zaman ve nerede indirilmeye başlanmıştır?
A)610-Mekke
B)610-Medine
C)571-Mekke
D)632-Medine
7)‘’Kur’an’ı güzel bir şekilde (tertilile ) (ağır ağır, tane tane , anlayarak ve hissederek) oku’’ ayetinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
A)Kur’an’ı anlayarak okumalıyız.
B)Kur’an’ı ezbere okumalıyız.
C)Kur’an’ı hissederek okumalıyız.
D)Kur’an’ı tane tane okumalıyız.
8)Kur’an’ı, onu oluşturan harflerin çıkış yerlerine ve özelliklerine dikkat ederek okumaya ne ad denir?
A)Mukabele
B)Tefsir
C)Tecvid
D)Sünnet
9)Kur’an’da anlatılan geçmiş toplumlardan, bazı peygamberlerin başından geçmiş olan, bizlere ibret olacak, yaşanmış olaylara ne ad verilmektedir?
A)Kıssa
B)Destan
C)Efsane
D)Hadis
10)Aşağıdaki verilenlerden hangisi kıssalardan çıkarılacak sonuçlarla ilgili değildir?
A)Ders çıkarmak
B)Örnek almak
C)Yanlış davranıştan kaçınmak
D)Okumamızı geliştirmek
11)Yıldızlara,aya ve güneşe bakarak Allah’ı arayan;döneminde kavminin putlarını kırarak yaratıcının sadece Allah olduğunu göstermek isteyen;ulul Azm olarak bilinen büyük peygamberlerden olan peygamber hangisidir ?
A)Hz. İsmail
B)Hz. İbrahim
C)Hz. İshak
D)Hz. Musa
12)Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin asıl amacı nedir?
A) Namazda okumak için
B) Müminleri birleştirmek için
C)Okuyup anlamak ve ona uymak için
D)Mezarlıkta okumak için
13)Aşağıdakilerden hangisi Kur an-ı Kerim’in özelliklerinden değildir?
A)Kur an dan sonra ilahi kitaplar gelmeye devam etmiştir.
B)Cebrail (a.s)vasıtasıyla gönderilmiştir.
C)Kur an parça parça indirilmiştir.
D)Kur an ın dili Arapçadır.
14)Hz. İsmail’in annesinin ve babasının ismi nedir?
A) Hacer ve İbrahim
B) Hatice ve İbrahim
C) Sara ve Musa
D) Meryem ve Zekeriya
15)“Sizin en hayırlı olanınız, Kur’an’ı …………ve öğreteninizdir.” (Hadisi Şerif)
Yukarıdaki boşluğa hangi kelime gelmelidir?
A)Yazan
B)Belden yukarıda tutan
C)Satın alan
D)Öğrenen

16)سفر kelimesini oluşturan harfler hangi şıkta doğru olarak verilmiştir.
A) س- ف- ر
B) س- غ- ر
C) س-غ- د
D) س- ف- د

17)Aşağıdaki kelimelerden hangisinde esre harekesi bulunmaktadır?
A)كُتُبٌ
B)بَعْدَ
Cمَلِكِ (
D) قَوْلاً

18)Med (uzatma ) harfleri hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A)ا- د – ي
B)ل- ر ن-
C) ا- و- ي
D) و- ي ل-
19)اَبْصَا رٌ kelimesindeki hangi harf uzatılarak okunur?
A) ت
B) ص
C) ر
D) ب
20)Hangisinde medd-i tabiî yoktur?
A) اُمِّيُّونَ
B)يَشْرَبُ
C) اِيلاَفِهِمْ
D) خَاشِعَةً

24 Responses

  1. onur dedi ki:

    cevap anahtarı çok güzel yazışlmış ***lar

  2. power ranger dedi ki:

    acayip güzel

  3. bilim insanı dedi ki:

    bimiyoma cevap 2.soruda hata yok bikere

  4. aslan dedi ki:

    çok güzel olmuş sınavlara tam hazırlık tebrikler

  5. Bilinmeyen dedi ki:

    Cevaplar 1-d 2-a 3-d 4-d 5-c 6- 7-b 8-c 9-a 10-d 11-b 12-b 13-a 14-a 15-d 16-a 17-c 18-c 19-b 20- sadece 2 tanesini bulamadım onlarda 6 ve 20

  6. ttddf dedi ki:

    cevap anahtarı olmalıu

  7. selam dedi ki:

    selam 😀

  8. İĞRENÇ BENCE dedi ki:

    BENCE KOTU ÇUNKU CEVAP ANAHTARI YOK OLSA YİNE BİRAZ DA OLSA GÜZEL OLURDU DA.Sdasd:sa

  9. asdascı dedi ki:

    bence güzelll

  10. siyer delisi dedi ki:

    ÇOK İYİ AMA CEVAP ANAHTARI OLSA DAHA İYİ OLURDU YANİ…BİDE KIRMIZI YERLER YOK BENİMKİNDE AMA SİYERDE VARDI BUNDA YOK

  11. melek dedi ki:

    cevapları bilen varmı

  12. bilmiyom dedi ki:

    2.soru hatal

  13. asd dedi ki:

    cevap anahtarı yok o yüzden size notum 100 üzerinden 1

  14. pvo Baris dedi ki:

    cok guzel olmus tenbrik ediyorum

  15. memet dedi ki:

    Güzel bi sayfa öneririm ben :))

  16. sila dedi ki:

    1:d 2:d 3:d 4:d 5:c 6:a 7:b 8:c

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

25 − = 23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.