4. Sınıf Uzaktan Eğitim Faaliyetleri Değerlendirme ve Alınacak Tedbirler

COVİD-19 SALGINI SÜRESİNCE ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRME VE ALINACAK TEDBİRLER RAPORU BAKANLIĞIN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

1.EBA CANLI YAYIN FAALİYETİ :

Bu faaliyetlerin yerinde ve zamanında hızlı bir şekilde ekranlara yansıtılmasının bu zor zamanda olabilecek en iyi faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Faaliyetin sunuşunun ise çeşitli materyallerin kullanılması ,yaparak gösterme veya birkaç öğrenciyle etkileşime gireme gibi farklı yöntemlerle daha etkili olabileceğini düşünüyoruz.

2.EBA GOV.TR İNTERNET SİTESİ FAALİYETLERİ:

Eba sitesinin her geçen gün kendini geliştirerek çeşitli ders materyallerini barındırması ve kullanımına olanak sağlaması çok güzel .Ancak siteye erişimin kısıtlı olması, alt sınıfların daha erken ve az saatlerde siteye erişime olanak tanınması , siteye girişlerin yoğunluktan dolayı sıkıntılı olması ise gözlemlediğim olumsuz furumlardır.

3. ÖGRETMENLER ARACILIĞIYLA CANLI DERS YAPILMASI ÖĞRENCİLERİN TAKİBİ :

Bu faaliyetinde yerinde ve olması gereken bir etkileşim olduğunu düşünüyorum. Ancak öğrencilerin sürece katılımlarının sağlanması ve faaliyetlerin tüm öğretmenlerce daha etkin şekilde gerçekleştirilmesi için farklı tedbirler olabilirdi.

Yeniden böyle bir durumda kalınması durumunda öğrencilerin katılımların zorunlu tutulması ve değerlendirilmesi sağlanmalıdır.

İlÇE MİLLİ EĞİTİMİN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

1.DERS RAPORLARI : Öğretmenlerden şablon rapor hazırlanarak günü birlik gerekli bilgilerin doldurulması bizlerin süreci takip etmede daha etkin olmamızı sağladığını düşünüyorum. Ancak her gün öğrenci velileri arama yönteminin hem zor hem de veli nezdinde istenmediği ve rahatsızlık oluşturduğu gözlemlenmiştir.

OKULUN FAALİYETLERİ

Okul ,uzaktan eğitim sürecinde öğretmenleri uzaktan olması gerektiği şekilde yönlendirmiş ve bakanlığın tedbir ve yönlendirmelerini zamanında iletmistir.

Yeni donemde de fiziki şartlarda alınması gereken tedbirleri temizlik,dezenfekte ,ders materyallerinin öğrencilere ulaştırılması gibi iş ve işlemlerinde zamanında yapılacağını düşünüyoruz.

Uzaktan eğitime, ilgili öğrenci velileri tek tek aranarak başlandı. Velilere uzaktan eğitim sürecinin nasıl işleneceği ,öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinin yarım kalmaması adına gerekli yönlendirmeleri takip etmeleri ve gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda yardımlarının çok önemli olduğu , ifade edildi.
Sürecin -tatil değil uzaktan eğitim -olduğu ve detayları hem birebir telefonla aranarak hemde whatsapp aracılığı ile yazılı ve görsel olarak tekrar tekrar iletildi
Öğrencilerin EBA İLKOKUL TV ‘ yi hergün takip etmeleri ,işlenen konulara parelel gönderilen ödevleri yapmaları ve hergün mutlaka dönüt vermeleri konusunda takipler yapıldı.4.sınıflar olarak canlı eğitim sürecinin başlaması ile birlikte olanaklar çerçevesinde haftada 2-3 kere canlı ders yapıldı.

Sürecin uzadığının öğrenilmesinin ardından günlük işlenen haftada 10 saatten oluşan uzaktan eğitimlerde Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin titizlikle takip edilmeye başlandı. Ayrıca haftanın belirlenen bir gününde İngilizce dersine branş öğretmeni ile başladı

Bu süreçte ayrıca sağlık çalışanları için farkındalık çalışması yapıldığını, çevrimiçi bağlantılarla Anneler Günü, Çocuk Bayramı, Gençlik ve Spor Bayramı gibi belirli gün ve haftaların kutlanmaya devam edildiğini de sözlerine ekledi.
Özellikle meclisimizin açılışının100. Yılı kapsamında Çocuk Bayramı etkinliği olarak tüm öğrencilerimizin evlerindeki malzemeler ile evlerini süslemeleri sağlandı.

Öğrencilerin saat 12.00 – 13.00 arası ve 17.00 – 18.00 arası EBA TV’ye yönlendirildi
EBA TV’den de öğrenilen konuların izlenerek tekrar edilmesinin sağlandı.
Her gün yapılan canlı derslerin ardından ders kitaplarının ilgili çalışma sayfaları ev çalışması olarak verildi.
Bir sonraki dersin ilk bölümünde bu çalışmalardan yapılamayanlar cevaplandırıldı.
Bazı konulara ait anlaşılmayan yerler ve yapılamayan çalışmalar hakkında öğrencilere kısa video anlatımları hazırlanarak ailelerine bu kısa video anlatımlarının gönderildi .

OKUL VE SINIF GENELİNDE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER”

1.Temizlik ve dezenfekte işlemlerinin aksatılmadan yapilmasi

2.Okul giriş ,çıkış ve teneffus zamanlarında sosyal mesafe kuralının uygulanması için etkin bir plan hazırlanması.

3.Ders giriş ve çıkış zamanlarının ,derslikler de bulunacak öğrenci sayılarının , okula dışarıdan gelebilecek kişilerin ziyaret usullerinin detaylı bir şekilde planlanması ve uygulanması

4-Okulun bölümlerinin ve araç gereçlerin kullanın usullerini belirlenmesi.

5.El Temizligi ve maske kullanımı konusunda gerekli tedbirlerin uygulanmasını saglamak

SINIF DÜZEYİNDE UYGULANACAK TEDBİRLER

1.Sınıfa giriş, çıkış ve ders esnasında sosyal mesafe kuralını uygulatmak.

2.Sınıftaki oturma düzenini sosyal mesafe kuralını dikkate alarak yapmak.

3.Sınıfta temizliğine dikkat etmek.

4.Öğrencilerin genel temizliği ve el temizlikleri ne dikkat etmelerini sağlamak.

5.Öğrencilerin okula ve sınıfa giriş çıkışlarda, teneffüslerde nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek ve denetlemek.

6.Sınıf araç , gereçlerinin ve kendi ders araçlarının kullanım usullerini belirlemek ve uygulatmak.

7.Okulda ,sınıfta ve okul dışında öğrencilere kontrollü normalleşme kurallarını öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak.

ZÜMRE DÜZEYİNDE YAPİLMASİ GEREKENLER

1.Sınıflar arası gidiş gelişleri kontrol altına almak.

2.Tedbirlerin uygulanmasında işbirliği yapmak.

3.Şubeler düzeyinde karşılaşılan problemleri belirlemek ve çözümler üretmek

Mesela okula yeni başlayacak tüm öğrencilerin okula uyum ve temizlik alışkanlığı ve sosyal mesafe konusunda zümre bazında karşılaşılan problemleri belirlemek ,zümreler arası bilgi paylaşımında bulunmak ve çözüm üretmek.

……………………. ……………
4-A Sınıf öğretmeni 4-B Sınıf öğretmeni

UYGUNDUR

24.06.2020
……………………
Okul Müdürü

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.