2. Sınıf Uzaktan Eğitim Faaliyetleri Değerlendirme Raporu

……… İLKOKULU
2. SINIFLAR UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİ
DEĞERLENDİRME RAPORU

1- Uzaktan eğitim sürecinde sınıfımızdaki öğrenci ve velilerin katılımı ile WhatsApp grupları oluşturulmuş, faydalı içeriklerin paylaşımı ile düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kurulmuştur.

2- MEB ve TRT iş birliği ile hazır hale getirilen EBA TV frekans/kanal bilgileri ile ders programları velilerimiz ve öğrencilerimiz ile düzenli olarak paylaşılmıştır.

3- Öğrencilerin EBA TV’den ders anlatımlarını takip etmeleri için velilerle ve öğrencilerle tek tek görüşülmüş önemi anlatılmıştır.

4- Her gün öğrencilerimize TRT kanallarında ve EBA’da yayınlanan derslerle ilgili Whatsapp üzerinden soru-cevap, konu anlatımı gibi çalışmalar yapılmıştır.

5- Her gün öğrencilerimize TRT kanallarında ve EBA’da yayınlanan derslerle ilgili ders kitapları ve alternatif kaynaklar üzerinden ödevlendirme yapılmıştır.

6- Hazırlamış olduğumuz yıllık planlara paralel olarak işlenecek kazanımlara ilişkin ders anlatım videolarını ve etkinlikleri EBA’da paylaştık. EBA’dan ulaşamayan öğrencilerimiz için WhatsApp’ı kullandık. Öğrencilerim iz gönderdiğimiz etkinlikleri yaparak bize gönderdiler . Yapılan etkinlikleri kontrol ettik.

7- Çocuklar evlerinde değişik konularda resim ve el işi çalışmaları yaparak bizimle ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

8- Bu süreç içerisinde işlenmesi gereken belirli gün ve haftalarda yer alan etkinlikler kutlanmıştır ( 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,Anneler günü,Ramazan Bayram’ı etkinliği vb) . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için çocuklar evlerinin bir bölümünü süsleyip , okudukları şiirin ve söyledikleri şarkının videolarını çektiler ve bir sınıf videosu oluşturulmuştur.

9- Veli, öğrencilerimiz ve birbirimizle her daim iletişim içerisinde olarak kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmaları yapılmıştır .

10- Yukarıda belirtilen faaliyetler sonucunda müfredata ilişkin kazanımların tamamı ( Türkçe , Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri ) verilmiş oldu.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.