2020 Tüp Bebek Fiyatları

TÜP BEBEK NEDİR?

Tüp bebek, doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamayan çiftlerde uygulanan bir tedavi yöntemdir. Özellikle de günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin başında gelmektedir. Bunun haricinde ileri yaş, kadınlarda enfeksiyon ve tüplerdeki tıkanıklıklar, erkeklerde ise sperm sayısının azlığı ve kalitesinin düşüklüğü, obezite gibi metabolik rahatsızlıklar yüzünden çocuk sahibi olamayan çiftlere çocuk sahibi olabilme imkanı sunan farklı bir tedavi yöntemidir.

Tüp bebek tedavisi kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuar koşullarında bir araya getirilmesi ve döllenme iş yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesi ile uygulanan yapay döllenme tekniğidir. Öyle ki kadın üreme hücresi yumurtalık ile erkekli üreme hücresi sitemler belirli koşullar altında toplanarak bu işlem gerçekleştiriliyor. Ardından döllenme sağlıklı bir şekilde tamamlandıktan sonra yumurtanın bölünme sürecine başlanması ve emri yok denilen yapıya dönüşmesi beklendikten sonra anne rahmine yerleştirilmesi ve başarılı bir şekilde tutulması sonucunda gebelik süreci ortaya çıkıyor. Bu işlemin ardından gebeliğin doğal yöntemlerle oluşmuş gebelikten herhangi bir farkı kalmamaktadır.

2020 Tüp Bebek Fiyatları

 Tüp bebek gelişen teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıklarla günümüzde bir çok kişi tarafından yaptırılmakta ne yüksek oranda başarılı sonuç vermektedir.Öyle iki eski dönemlere oranla günümüzde bu uygulama çok daha net ve olumlu sonuçlar getirmeyi başarmıştır. Bebek tedavisi almak isteyenlerin merak ettiği sorulardan biri de 2020 tüp bebek fiyatları konusunun ne kadar olduğudur.

Tüp bebek fiyatları belirlenmesinde;

• Kullanılan ilaçların fiyatları,

• Tüp bebek merkezinin tıbbi ve donanımsal olanakları,

• Tedavide kullanılan yöntemler,

• Uygulanan farklı teknolojik teknikler,

• Tüp bebek merkezinde görev alan personelin deneyim ve kalite düzeyi,

• Uygulamayı yönetecek olan doktorların deneyimleri,

• Tüp bebek merkezinin daha önceki deneyimlerinden elde ettiği başarı oranları gibi faktörler etkili olmaktadır.

2020 Tüp bebek fiyatları kişilerin bütçesi çerçevesinde belirlenmektedir. Fiyatlar ortalama Türkiye’de 5000 ile 6500 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat Kıbrıs bölgesinde 2500 ile 3500 Euro olarak değişiklik göstermektedir. Belirtilen bu fiyatlara ilaç masrafları dahil edilmemiştir. Kişinin durumuna göre ilaç kullanımı gerektiği taktirde Türkiye üzerinden fiyatlar 10 bin TL civarındadır. Belirtmiş olduğumuz bu rakamlar ortalama olarak belirlenmiştir. Kişinin maddi durumuna ve yapılacak işlemlere göre daha yüksek ya da daha düşük fiyatlar ortaya çıkabiliyor. Net rakamları öğrenmek için işlemin uygulanacağı merkez ile birebir görüşmenizi tavsiye ediyoruz.

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce fiyatların konuşulması ve işlemlerin bu doğrultuda ilerlemesini sağlamalısınız.

2020 tüp bebek fiyatları bölgelere göre de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle tüp bebek tedavisi alacağınız bölgede fiyat görüşmesini birebir gerçekleştirmelisiniz. Tüp bebek tedavisinde başarı oranları kadının yaşı ve yumurtalıklarının kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. Başarı oranını net rakamlarla söylemek tabii ki mümkün değildir. Kişilerin vücut yapıları ve psikolojik yapıları bu noktada etkili olabiliyor. Fakat günümüzde bu yöntemin daha da geliştiği ve olumlu sonuçlar verdiği söylenebilir.

Tüp Bebek Kaç Kez Denenebilir?

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu yöntemlerinden biri tüp bebek tedavisidir. Bebek tedavisinde merak edilen sorulardan biri de tüp bebek kaç kez denenebilir? Bu sorunun cevabı tüp bebek tedavisi ilk denemede sonuç vermediği taktirde en fazla 3 kez yapılması öneriliyor. Daha fazla da yapılma olasılığı vardır. Çünkü bu sayıdan sonraki denemelerde gebelik oluşumu ihtimali oldukça düşüktür.

Anne adayının yaşı ve emriyosu gibi faktörler Tüp Bebek’te başarılı bir sonuç almada oldukça önemli bir roldür. Bundan dolayı başarı şansı da bu faktörlere göre değişiklik gösterebilir. 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek başarısı ileriki yaşlara göre daha başarılı sonuçlar vermektedir. 30 yaş altı kadınlarda %55-%60 oranlarında başarı gösterirken 40 yaş üstündeki kadınlarda ise %15 ya da %20’ lerde başarı göstermektedir. Kısacası bebek sonuçları kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle çocuk sahibi olamayan kişilerin tüp bebek tedavisi almaları mümkündür.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.