2018 pybs yorumları (kolay mıydı? zor muydu?)

pybs bursluluk sınavı yorumları 2018 Kolay mıydı? Zor muydu?İOKBS  yorumları 2018 (Kolay mıydı? Zor muydu?), 2018 pybs kolay mıydı? 2018 iokbs Zor muydu? 2018 pybs yorumları. 2018 pybs zor muydu? kolay mıydı? 2018 pybs yorumları (kolay mıydı? zor muydu?)

pybs yorumları 2018 kolay mıydı? zor muydu? Şu an için 2018 pybs cevapları ne zaman yayımlanacak? sorusundan sonra en çok merak edilen soru. Henüz soru ve cevaplar elimize ulaşmadı. Ancak tahminimiz zor olacağı yönünde. 2018 iokbs  yorumları uzmanlar tarafından yapıldığı andan burada da yer vereceğiz. 2018 bursluluk sınavı zor muydu? kolay mıydı? konusunda yapılacak tüm yorumlara,görüşlere burada yer vereceğiz.  2018 pybs yorumları (kolay mıydı? zor muydu?) 2018 pybs zor muydu? kolay mıydı?

2018 pybs zor muydu? sorusunun cevabını elbette en iyi verecek olan bu sınava girmiş olan öğrenciler. Kişisel sınavın çokta kolay olmayacağı yönünde, 2018 pybs sorularının da zor olacağı.

Sizde 2018 pybs zor muydu? kolay mıydı? sorununa yorum yapmak isterseniz aşağıdaki yorum alanımızı kullanabilirsiniz.

2018 bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? pybs sınav sonuçları 2018 yılı sonuçları ne zaman?

2018 bursluluk sınavı sonuçları meb açıklamasına göre 2018 İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren  internette ilan edilecektir.  Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Peki 2018 yılı burs ücreti kaç lira?

Sizlere aşağıda 2018 PYBS burs ücreti konulu MEB’in resmi bir yazısını yayımladık. Yazıda da görüldüğü üzere 2018 yılı burs ücreti  648.04 TL’dir. Bu para net olarak ödenen bir paradır.

Kurumlardaki öğrencilere verilecek burs miktarı, her yıl Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu tespit edilir.

Bu öğrencilerin bursları, bursluluk sınavını kazanarak kuruma kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeler üçer aylık dönemler hâlinde yapılır ve ödemelere tatil aylarında da devam edilir.

PYBS bursu ne zaman ,hangi durumlarda kesilir?

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlar

Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir. Ancak, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamlayan öğrencilerin bursları, resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarında da devam eder. Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu burslu olarak tamamlayan öğrencilerden resmî ve örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıranlar burslu olduklarını bu kurum müdürlüklerine beyan ederler. Bu öğrencilerin burs nakilleri elektronik ortamda gerçekleştirilerek ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren bu kurum müdürlüklerince ödenir.

* Bakanlığa bağlı kurumlardan ayrılan, parasız yatılılığa geçen, özel okullar ile ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim kurumlarına kayıt olan öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir.

* Bursluluğu sona erenlerin durumları, ayrıldıkları okul müdürlüklerince üç gün içerisinde elektronik ortamda kaydedilir.

*Burs kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ile ilgili itirazların, kayıt süresi içerisinde yapılması şarttır. Yapılan itirazlar sırasıyla okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ve Bakanlık ilgili birimince bu süre içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

* Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Parasız yatılılık veya bursluluğun sona ermesi

(1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

(2) Aşağıdaki hâllerde;

a) Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan, ortaöğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan

b) Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen,

c) Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,

d) Özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan,

e) Parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen,

f) Özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran,

g) Bakanlıkça belirtilen süre içerisinde parasız yatılılık veya bursluluk kaydını yaptırmayan,

öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu okul müdürlüklerince sona erdirilir.

(3) Parasız yatılılığı sona eren öğrencilerin durumları, bir hafta içerisinde il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonuna bildirilir.

(4) Bursluluğu sona eren öğrencilerin durumları ise üç gün içerisinde elektronik ortamda okul müdürlüklerince kaydedilir.

NELER ÖĞRENDİK?

“2018 pybs yorumları (kolay mıydı? zor muydu?)” üzerine 11 yorum

  1. Ben bu sene 8. sınıfım bu sene sadece ilk dönem sorulacak malum virüs muhabbeti neyse önceki senelerin sorularına baktım (sadece ilk dönem konularını içeren sorulara) gayet kolaydı hiç zorlanmadım . Umarım sınavda kolay geçer .

    Cevapla
  2. 9.sınıfım kazandım!Sınav zordu bazı soruları son adna cevapladım.Sizlere tavsiyem çıkan soruları kesinlikle çözün.

    Cevapla
  3. Bende PYBS sınavına girdim ve 100 sorudan 89 doğru yapmışım meb’in sitesinden baktım cevaba bence orta düzeydi sorular ne çok zordu ne de çok kolaydı dediğim gibi ortaydı soruların zorluğu yani normal zekaya sahip bir insanın yapabileceği sorulardı bende zaten normal zeka seviyesine sahibim 89 doğru ile PYBS sınavını kazanabilirmiyim?

    Cevapla
  4. 7. Sınıfım Matematik Full Türkçe 1 boş Fen Bilimleri 4 yanlış 1 boş Sosyal 1 yanlış 1 boşum var internetten hesapladım puanımı 466 çıkıyor kazanirmiyim

    Cevapla
  5. Seneye gireceklerde tavsiyem tum meb testleri ve geçmiş pybs testlerini cozun cok çalışın

    Cevapla
  6. gözüm kapalı yaptım cidden kolaydı 8. sınıfa gidiyorum lgsden kat ve kat kolaydı bir de lise sınavına çalıştığım için onun da etkisini gördüm

    Cevapla
  7. Arkadaşlar bazıları çok kolaydı diyor fakat o kadar da kolay deildi seneye girecekler için söylüyorum çok çalışın

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.