2018 LGS’de hatalı soru var mı?

2018 lgs sınavında hatalı soru var mı? 2018 LGS de hatalı soru var mı? 2018 LGS’de hatalı soru var mı?

MEB 2018 lgs soru ve cevapları yayımladı. Hala indirip inceleme fırsatı bulamadıysanız aşağıdaki linki kullanarak bilgisayarınıza indirebilir soruları inceleyebilirsiniz. Peki 2018 LGS’de hatalı soru var mı? 2018 lgs sınavında hatalı soru var mı? sorusunun henüz bir yanıtı yok. Çünkü sorular henüz yayımlandı.

2018 LGS sınavında hatalı sorularla ilgili uzman görüşleri ve yorumlara bu sayfamızda yer vereceğiz. 2018 LGS’de hatalı soru var mı? sorusunun cevabını bu sayfamızı takip ederek öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan, 8inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınavın soru ve cevapları yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar, sayısal ve sözel bölüm A kitapçıklarına siteden ulaşabilecek.

Sözel bölümde, 8inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10ar soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20şer soru bulunuyor.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziranda açıklanacak.

2018 LGS soru ve cevapları indir

Türkiye genelinde 303’ü fen lisesi, 89’u sosyal bilimler lisesi, 228’i Anadolu lisesi, 297’si imam hatip lisesi, 26’sı mesleki ve teknik Anadolu lise olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak.

2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS’nin sonuçlarının 26 Haziran’da açıklanacağını duyurdu.

LGS başvuru kılavuzunda sonuçların 22 Haziran’da açıklanacağı belirtilmişti.

Ancak MEB’in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre öğrenciler LGS puanlarını 26 Haziran’da öğrenebilecek.

İşte, MEB’den yapılan o açıklama

NELER ÖĞRENDİK?

“2018 LGS’de hatalı soru var mı?” üzerine bir yorum

  1. Lgs 2018 matamatikte 4.soruda(her bir bölümü dikdörtgen olan şeklin verilmeyen alanlarının toplamını istediği soru) şekillerden birinin alanı 7’ye 7, yani kare bir şekil çıkıyor. Her yerden baktım herkes böyle bulmuş ama her bölümü dikdörtgen dediği için hatalı.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.