2016 PYBS sınavına başvuru şartları

PYBS İle İlgili Başvuru Şartları
Büyük bir merakla beklenen PYBS sınavının başvuruları ve başvuru tarihleri başladı. Neredeyse bütün öğrencileri ilgilendiren bu sınav için yapılması gereken şartlar ve kontenjan bilgileri de ilgili kılavuzda belirtildi. Tüm senesini bu sınava hazırlanmak için harcayan öğrencilerden 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 sınıflarda okuyanlar, milli eğitim bakanlığının resmi internet sitesini kullanarak 21 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor. Ayrıca pybs kayıt için sınav tarihleri de açıklandı açıklanan bilgiye göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 sınıflar 28 Mayıs 2016 tarihinde sınava girerken 8. sınıflar ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde sınava girecekler.

PYBS Sınavı Hakkında Önemli Bilgiler

Sınav ile ilgili tüm kuralları ve gereklilikleri okumadan sınava başvuru yapmanız oldukça yanlıştır. Bunun nedeni ise sınavla ilgili tüm istenen ve sorumlusu olacağınız gereklilikleri kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Lise seviyesinde okuyan öğrencilerden olan meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi branşların da okuyan öğrenciler farklı bir branştan okula yerleştirilemezler. Bu durum sınav kazanılsa dahi geçerlidir.

PYBS sınavını kazanan öğrencilerin parasız yatılı veya burs kayıtlarını yapmadıkları takdir de bu tür durumlarda öğrencinin resmi olarak velisi sorumludur. Ayrıca ilgili başvuru süreç takibini de ilgili okul müdürlüklerinin yapması gerekiyor.

Sınav ile ilgili tüm kararlar kılavuz resmi olarak çıksa dahi değiştirilebilir. Bu nedenle sınav ve başvuru sürecinde milli eğitim bakanlığından resmi olarak çıkan tüm haberlerin titizlik ile takip edilmesi gerekir.

Sınav Hakkında Genel Açıklamalar

Sınava başvuran aday sayısına göre ilgili il ve ilçelerde bu sınav için daha fazla okul ayrılmasına karar verilebilir. Bu sayede öğrencilerin daha rahat bir şekilde sınava girebilmeleri sağlanır. PYBS sınavına yurt dışında girmek isteyen aday sayısı ilgili illerde 10 öğrenci sınırını geçerse o bölgede milli eğitim bakanlığında düzenlenen sınav resmi olarak yapılacaktır. Yurt dışında olan ilgili şehirler Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Bişkek ve Bakü olarak belirlenmiştir.

  1. sınıf öğrencilerinin PYBS sınavından yararlanarak hem yatılı hem de bursluluk sınavına girmeye hak kazanabilmeleri için pybs kayıt tarihleri 1-14 Ağustos tarihleri arasında olup öğrencinin ilgili okul müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir. Aksi halde ilgili öğrenciler bu sınavdan yararlanamazlar.

Sınava başvuru yapılabilmesi için öğrenci ailesinin 2015 yılında elde ettiği kazancın bireysel olarak 7,529 TL değerini geçmemesi gerekir aksi halde ilgili sınava başvuru süreci durdurulur ve öğrenci sınava başvuramaz. İlgili öğrenci velisinin eşi çalışıyor ise 2015 yılı içinde olan 12 aylık toplam kazancın resmi olarak belgelenmesi ve ilgili sınav başvurusunda hazır halde bulundurulması gerekir.

Öğrenci velisinin bakmakla yükümlü olduğu bir akrabası varsa durumun resmi olarak belgelenmesi gerekir aksi halde gelir miktarı sadece aile içinde olan birey sayısına bölünerek hesaplanır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.