Yüz,kulak ve göz sağlığında dikkat edilmesi gerekenler

Her sabah yataktan uyanıldığında su ile yüzün yıkanması gereklidir. Gece uykudan evvelce, yüzün sabunla yıkanarak hijyenik hale getirilmesi yüz derisi üstündeki günün kirini arındırır. Cildin natural kimyasal yapısına ideal temizlik gereçleri yüz hijyenikliği için seçilmelidir.

Yüz,kulak ve göz sağlığında dikkat edilmesi gerekenler 1

Çoğu vakit görme netliğinin kaybedildiği ihtiyatoluşturmayabilir. Bu sebeple derli toplu tüketiminde göz muayenesi yaptırılmalıdır. Görme sorunu olanların gözlük yerine sabit lens kullanması gerektiğince sık görülür. Bazı şahıslar yalnızca göz rengini değiştirmek için estetik hedefli sabit lens kullanırlar. Kontakt lens tüketiminde temizlik çok büyük ehemmiyet taşımaktadır. Bahsedilen hijyenikliğe ilk zamanlar nasıl başlanıyorsa sabit lens kullanıldığı prosese de aynı hassaslıkle uyulması gereklidir.

Arada sırada güzelliği daha belirgin duruma getirmek için başta göz etrafı ve kirpikler olmak suretiyle makyaj hedefiyle yüze sürülen detaylı maddeler kullanmaktadır. Öncelik ile bu maddelerin nitelikli olması oldukça önemlidir. Buna karşın göz etrafında ve yüzde mikrobik veya allerjik problemler ile karşı karşıya gelinebilir. Makyaj gerçekleşiyorsa her akşam yatmadan evvelce kesinlikle göz etrafında ve yüzde sarfedilen makyaj bundan sonraları ideal krem ve solüsyonlar kullanılarak veya su ve sabunla hijyenik hala getirilmelidir. Makyaj hijyenikliğinde sarfedilen malzemelerin kaliteyi de minimummakyaj malzemeleri kadar mühimdir. Bu tarz malzemeler yeteri kadar nitelikli olmadığında ciltin zarar görmesine, sivilce ve kara noktaların meydana gelmesine hem de lekelenmelere neden olabilir.

Yüz,kulak ve göz sağlığında dikkat edilmesi gerekenler 2

Kulak hijyenikliğinde kulakların arka bölümünün hijyenikliği bir yada atılmamalıdır. Kulak içine herhangi bir madde ile zorlama yapılmamalıdır. Kulağın dış tarafının zedelenmesi tehlikeli enfeksiyonlara yol açabilir.

Takılacak küpelerin allerji yapma özelliği oldukça az olan altın veya gümüşten oluşturulanları seçilmelidir.

Bu deliği açarken sarfedilen delici aracın ve arka arkaya takılan ip veya halkanın kesinlikle mikropsuz olması lazım olur. Diğer türlü kulak memesinde çok tehlikeli hallere yol verebilecek iltihaplanmalar farkedilebilir. Normal olarak bu tehlikeler kulak gibi bedenin diğer yerlerine de koyulabilen cildi delici takıların ve prosedürlerin (dövme gibi) tamamı için geçerlidir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.