Yumurta Donasyonu Nedir? Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Yumurta Donasyonu Nedir? Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Çok merak edilen ve sorulan yumurta donasyonu hakkında merak edilen her şey yazımızda.

Dünya genelinde en çok tercih edilen alternatif tıp yöntemlerinden biri olan tüp bebek tedavisi, kendi içerisinde de çeşitli gruplara ayrılmaktadır. Öyle ki, tüp bebek tedavisini uygulamak isteyen hastalara uygun olarak çeşitli tüp bebek tedavisinin belirli teknikleri arasından seçilen en doğru teknik uygulanmaktadır. Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre tüp bebek tedavisinde en çok kullanılan tekniklerin başında yumurta donasyonu gelmektedir.

Yumurta donasyonu tekniğinin artıları nelerdir?

Yumurta donasyonu tekniğinin tercih edilmesindeki en büyük etmenlerden biri diğer uygulamalara göre daha geniş hastaları kapsaması. Bu durum şöyle açıklanabilir, örnek olarak diğer tüp bebek teknikleri tek bir hasta grubunu içine alırken yumurta donasyonu tekniği 3-4 hasta grubunu birden içine almaktadır. Ayrıca yumurta donasyonu uygulamasında doğacak bireyin cinsiyet seçimi vb. istenen özelliklerde olma ihtimali diğer tüp bebek tekniklerine göre daha fazladır.

Yumurta donasyonu tercih etmesi gereken hastalar kimlerdir?

Yumurta donasyonu tekniğinin pek çok hasta grubunu içine aldığını söylemiştik. Bu tekniği seçecek hastaların şu özellikte olması tercih edilmektedir:

  • Rahmin sağlık durumu iyi olduğu halde daha önce hiç adet görmemiş hastalar,
  • Çeşitli sağlık tedavilerinin sonucu olarak yumurtaları alınmış hastalar,
  • Aile ve akraba genelinde ciddi hastalık olmayan hastalar,
  • Tıbbi operasyonlar sebebiyle doku kaybı yaşayan hastalar.

Yukarıda saymış olduğumuz özelliklerden daha fazlası elbette var fakat başlıca olanlar bu şekildedir.

Bilinmesi gerekenler:

Yumurta donasyonu hakkında hastanın bilmesi gereken pek çok husus vardır fakat öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kıbrıs tüp bebek hekimleri yumurta donasyonu hakkında çok daha iyi ve doğru bilgilere sahiptirler.

Embriyo donasyonu olarak da ifade edilen yumurta donasyonu, halk arasında yumurta nakli olarak adlandırılmakta ve bu şekilde bilinmektedir. Bu yüzden biraz çekincen davranılsa da en doğru sonuç bu teknikte görülmektedir. Yumurta donasyonu tekniğinin başarı oranı yüksek bir teknik olduğunu söylesek de kesinlikle garanti diye bir şey yoktur. Hastanın bunu anlaması ve buna göre hareket etmesi önemlidir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.