YGS Matematik Nasıl Çalışılmalı?

YGS Matematik Nasıl Çalışılmalı

Matematik, tüm sınavlarda öğrencilerin en çok zorlandığı derstir. Matematikten başarılı olmak için zeminden çalışmak ve öğrenerek konu geçmek gerekir. Çünkü her yıl müfredatta olan konular, bir birinin devamı niteliğindedir. Yani sadece YGS sınavı yaklaştığında matematik çözmek, sınavlarda başarılı olmanız için yeterli olmayacaktır. Yine tüm sınavlarda olduğu gibi, YGS matematik sınavında da değişik soru tarzlarına bakmak ve her konudan her gün birkaç soru çözmek önem taşır. Çünkü bazen uzun yıllar hiç soru gelmeyen konulardan ansızın soru sorulabilmektedir. Beklenmedik konulardan gelen sorular, sizin standart sapma ile yüksek puan almanızı sağlar.

YGS-Matematik-Konulari-ve-Dagilimlari-OSYMMatematikten Hiç Anlamıyorum

Matematik, öğrendikçe daha zevkle yapılan bir derstir. Anlamadan yapmaya çalıştığınız matematik soruları, muhtemelen size zor gelir. Ama konuları işlediğiniz anda, bilgiler henüz sıcakken matematik soruları çözmek, sorularda tıkanmanızı önler. Hatta hiç bilmediğiniz sorular hakkında fikir yürütmeniz de mümkün olur.

Geometri Soruları Zaman Alır

Geometriden, her yıl çok fazla soru sorulur. Bu sorularda bilgi ve beraberinde yorum yeteneği şarttır. Yani günlük hayatta yorum yeteneği gelişmiş insanların, geometri sorularında başarılı olması mümkün olur. Geometriden başarılı olmak için kitap okuma ve yorumlama alışkanlığı şarttır. Birçok öğretmende Türkçe ile matematiğin bu sebeple iç içe olduğunu savunur.

Matematikten Korkmak Başarıyı Engeller

Matematiğin zor olduğunu savunun öğrenciler, matematik çalışmak istemez. Bunun yerine çok daha kolay çözebildiği başka derslere ağırlık verir. Oysa matematikten korkmak, matematik öğrenmenizi engellemektedir. Öğrendiğiniz matematik konularının hemen ardından, bol matematik sorusu çözün. Hatta bilmediğiniz konuların üstüne gidin. Ne kadar kolay olduğunu siz de göreceksiniz.

Konu Tekrarı Yapmak

Matematik gibi, çok fazla kural ve formül olan derslerin, sık tekrar edilmesi önemlidir. Çünkü ders sırasında gördüğünüz ve çok iyi öğrendiğiniz, akşam evde tekrar edip, sorular çözdüğünüz konu, birkaç gün sonra aklınızdan çıkacaktır. Kısaca öğrendiğiniz her konuyu kapsayan soruları, her gün geriye yönelik olarak çözerek pekiştirin. Bu bilgilerin kalıcı olması için uzmanların önerdiği bir ders çalışma yöntemidir.

Çözülemeyen Matematik Sorularının Sorulması

Öğrencilerin yaptığı en büyük hata, anlamadığı konular için öğretmenden yardım almamaktır. Oysa evde çözülemeyen soruların, ertesi gün öğretmene götürülmesi ve kesin cevabının öğrenilmesi gerekir. Aksilik buya önemsemediğiniz ve bu soruda kalsın dediğiniz soru, muhtemelen sınavda karşınıza çıkacaktır. Kafanıza takılan her sorunun cevabını almaya gayret gösterin.

YGS Sınavı Yaklaştığında Soru Çözmek

YGS’ de başarılı olmak için, son sınıfta ders konularının çok erken bitirilmesi ve öğrencilerin soru çözmeye ağırlık vermesi için, vakit bırakılması oldukça önemlidir. Son bir ay sürekli okulda ve evde soru çözmek gerekir. YGS Matematik sorularında ise her konuyu, başından itibaren içeren sorulara yönelmek faydalı olacaktır. Çünkü matematik, soru çözerek öğrenilen ve öğrendikçe sevilen bir derstir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.