YGS baraj puanı düştü mü? 2016

YGS sınavına girecekleri oldukça etkileyen baraj puanı yükselmesi öğrencileri bu sene daha fazla yoracak gibi görünüyor. Bu durum daha fazla net yapılması ve ayrıca buna bağlı olarak daha fazla çalışma anlamına gelir. Bu nedenle YGS Baraj Puanı Düştü Mü? Cevabını öğrendikten sonda bu durumu çok fazla yargılamadan hemen YGS Baraj Puanı Düştü Müçalışmaya başlamanız öğrenciler açınızdan daha verimli olacaktır. Bu durumu daha ayrıntılı anlatmak gerekirse eskiden öğrenci ilgili sınavdan 16 net yapması gerekirken şimdi ise en az 20 net yapması gerekecek. Puan açısından düşünüldüğünde ise verilen resmi habere göre 140 puan olan baraj Aralığı 150 puana çıkartıldı.

2016 yılında yapılacak olan sınavda geçerli olacak bu durum ön lisans, lisans ve açık öğretim ön lisans sınavlarında girilecek olan YGS sınavında oldukça önemlidir. Özellikle mühendislik branşlarında öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri amaçlandığı için YÖK başkanı Yekta Saraç yapılan uygulamanın meyvelerini daha sonra görüleceğini söyledi. Bu durumdan önce aynı şekilde mühendislik ve tıp alanını isteyen öğrencilerin daha başarılı kişilerden seçilebilmesi için bu bölümün taban sıralama değerleri de belirlendi. Yeni taban sılama değerlerine göre tıp alanında çalışmak isteyenler ilk 40 bin kişi arasına girilebilmesi gerekirken, hukuk 150 bin, mühendislik bölümleri, su ve su ürünleri bölümü içinde 240 bin barajını geçmek zorundalar.

YGS Baraj Puanı Düştü Mü? Sorusuna ilgili YÖK başkanı tarafından verilen cevaba ilişkin öğrencilerin yorumu da oldukça farklı oldu. Bir takım öğrenci grubu oldukça yükse puanlar almayı hedeflediği için bu durum pek umurlarında olmazken, benzer olarak sadece barajı geçmek isteyen öğrenciler için ise bu durum oldukça can sıkıcı oldu. Yapılan bu durumun en önemli nedenlerinden biri yapılan ön lisans bölümlerinden lisans bölümlerine geçişte daha yetkin bir öğrenci portföyü çizmek olduğudur.

Yapılan puan yükselmesi işlemini daha ayrıntılı anlatmak gerekirse. Toplamda matematik, Türkçe, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanından her biri 40 adet soru olmak üzere toplamda 160 adet soru bulunmaktadır. Bu sorulardan sadece belirli bir kısmına doğru cevap vermeniz sizin bu barajı geçebilmenize yeterli olacaktır.

Engelli Öğrencilere Sınavda Yapılan Kolaylıklar

YGS Baraj Puanı Düştü Mü sorunun cevabını merakla bekleyen ve ilgili sınavların öneminin farkında olan ayrıca puanların yükselmesinden dolayı etkilenmemesi istenen engelli öğrenciler için sistem dahilin de kolaylıklar sağlanmış durumdadır. İlgili engelli öğrenciler başvuru sırasında resmi bir geçerliliği olan raporlarını da gösterdikleri takdirde özel sınıflarda sınava girebilmeye hak kazanacaklar.

13 Mart tarihinden yapılan YGS sınav sonuçları 25 Mart tarihinde açıklanacaktır. Belirtildiği ve resmiyete döküldüğü gibi 150 olan barajı geçen öğrenciler için ikinci aşama olan LYS sınav tarihleri de açıklandı. Bu açıklamaya göre LYS sınav başvuruları 4-14 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav sonuçları ise 18 Temmuzda açıklanacak. İlgili sınav tarihleri de resmi internet sitelerinden bulunabilir.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.