Yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar arasında nakilleri

Yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar arasında nakiller

(1) Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine, aynı programları uygulayan özel ortaöğretim kurumlarından, üniversitelerin bünyesinde bulunan konservatuarlara bağlı ortaöğretim okul veya kurumları ile kendi türlerinden sadece aynı alan/bölüm arasında her sınıf seviyesinde öğrenci nakli yapılır.

(2) Sınıf bazında oluşacak açık kontenjanlar; yargı kararına bağlı gelenler, şehit veya gazi çocukları ile yurtdışından gelen öğrenciler hariç olmak üzere şube öğrenci sayısı 30’u geçmeyecek şekilde belirlenir.

(3) Bu okullar arasında nakiller, naklen gidilmek istenilen okulun alanında açık kontenjan bulunmasına bağlı olarak ilgili okul müdürlüklerince her ayın son haftası mesai saatleri içerisinde e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Başvuruların açık kontenjandan fazla olması hâlinde 9 uncu sınıflar için ortaokul veya imam-hatip ortaokuluna ait başarı puanı; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır.

(4) e-Okul sisteminden alınan nakil başvuruları, e-Okul kapsamında olmayan ortaöğretim kurumlarından gelen nakil başvurularıyla birlikte ikinci fıkrada belirtilen hükümler doğrultusunda takip eden ayın ilk iş günü içerisinde ilgili okul müdürlüğünce değerlendirilir. Nakil için başvuruda bulunan öğrenci sayısının açık kontenjandan fazla olması ve puanların eşitliği hâlinde, yaşı küçük olan öğrencinin nakli kabul edilir. Değerlendirmeyle ilgili tutanak e-Okul sisteminden alınarak okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır. Sonuç aynı gün okulda ilan edilir ve öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne e-Okul ve veli bilgilendirme sistemleri üzerinden bildirilir. Öğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi üzerinden alınır.

(5) Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine diğer ortaöğretim kurumlarından öğrenci nakli ve geçişi yapılmaz.

(6) Özel ortaöğretim kurumlarından resmî ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişlerde programlarla kayıt ve nakil şartlarının uygunluğu esas alınır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.