Yeni SBS Sistemi Nasıl Olacak?

Sadece 8.sınıf müfredatından soruların yer aldığı ve 1 sınavdan oluşan 6.7.ve 8.sınıf not ortalamalarıyla yerleştirme puanının belirlendiği SBS sistemi bu yıl son kez uygulandı.

Gelecek yıl sınava girecek bütün öğrencilerin merakla beklediği yeni sistem hakkında bilgiler gelmeye başladı.2014 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak ve 6.7. ve 8.sınıf öğrencilerinin gireceği yeni sistemde öğrenciler Türkçe, Fen, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü derslerinden toplam 36 merkezi sınava girecek ve 5.sınıflar bu sınavlara katılmayacaklar.

Sonuçların değerlendirilmesinde objektif olamaya çalışan MEB her bölge için ayrı bir sınav yapılmasını planlıyor.Sınavlara öğrenciler kendi sınıflarında ama başka bir öğretmen gözetiminde girecekler.Puanlar da ise sınav notunun %60 ı öğretmen kanaat notunun %40 ı etkili olacak.

Yeni sistemle birlikte endişelerde artıyor.Yapılacak olan sınavlarda açık uçlu soruların yer alıp almayacağı; açık uçlu sorular olursa bu sorulara yapılacak değerlendirmenin objektifliği,öğretmen kanaat notunun etkisinin çok fazla olduğu bu yüzden doğacak sıkıntılar öğrenci ve velileri tedirgin etmekte.

Umarız MEB yeni oluşturacağı SBS sistemi ile hiçbir öğrenciyi mağdur etmeden objektif bir sınav yapar.Yeni SBS ile ilgili bilgiler geldikçe sizlerle paylaşamaya devam edeceğiz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.