Vitamin Açısından Zengin Besinler

Vitamin Açısından Zengin Besinler

Hayatımızı sürdürebilmek için besinlerden aldığımız basit bileşiklere vitamin denir. Vücut fonksiyonlarımızın devamlılığı için vitaminlerin büyük rolü vardır. Vitaminler suda eriyen vitaminler ve yağda eriyen vitaminler olmak üzere ikiye ayrılır. Vitaminler vücut için çok faydalıdır. Vitamin eksikliği durumunda mutlaka uzman doktora gitmek gerekir.Meyve ve sebzeyi bol tüketmek vücudun vitamin eksikliğini tamamlar.

Vitamin açısından zengin besinler şunlardır:

1- Somon: Kalp krizini azaltan Omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Ani ölümleri azaltır, kan basıncı yükselmesini düzene sokar. Kolesterol açısından doymamış yağ oranı düşük olduğu için vücudun protein ihtiyacını karşılar.

2– Barbunya: Demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve bakır açısından oldukça zengindir. Dünya sağlık örgütü barbunya tüketilmesini şiddetle tavsiye ediyor.

3- Badem: Magnezyum, demir, kalsiyum ve lif bakımından zengindir. Günlük badem tüketilmesi tavsiye edilir.

4- Elma: Kan kolesterolünü ve doğal şeker ihtiyacını içerdiği liflerle karşılayan elma çok faydalı bir meyvedir. Elma C vitamini bakımından oldukça zengindir. Kılcal damarların korunmasında önemli görevler üstlenir.

5- Ton Balığı: Selenyum, fosfor ve protein bakımından zengin olan ton balığının faydalarını saymakla bitiremeyiz.

6- Çilek: K, B2, B5, B6 vitamin açısından zengin olan çilek eklem iltihabına karşı iltihap önleyici etkisi vardı.

7- Kara Lahana: Sülfürik asit ve glukozinot açısından zengin olan kara lahana göğüs kanseri rahatsızlığında çok etkilidir. Omega 3, yağ asit, lif, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan kara lahana mutlaka tüketilmesi gereken besindir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.