Veremle Savaş Eğitimi Haftası

Veremle Savaş Eğitimi Haftası,Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirleri,Veremle Savaş Eğitimi Haftası Kutlama Programı,Veremle Savaş Eğitimi Haftası güzel sözleri,Veremle Savaş Eğitimi Haftası özlü sözleri,Veremle Savaş Eğitimi Haftası görselleri,Verem Savaş Haftası,Verem Savaş Haftası şiirleri,en güzel Verem Savaş Haftası şiirleri,Verem Savaş Haftası görselleri,Verem Savaş Haftası kutlama programı ve Verem Savaş Haftası ile ilgili bütün kaynaklara buradan ulaşabilirsiniz.

Halk arasında ince hastalık olarak bilinen verem hastalığına, tıp dilinde tüberküloz denilmektedir. Verem mikrobunu ilk kez,Alman doktor Robert Koch tarafından bulunmuştur. Bu nedenle verem mikrobuna Koch Basili denir.

Verem mikrobu, insan vücuduna solunum veya sindirim yoluyla girer. Tedavi edilebilen verem hastalığı, eğer erken teşhis edilmezse ölüme sebep olur. Veremden korunmak için B.C.G. aşısı olmamız gerekir. Aşı olduktan sonra vücudumuza verem mikrobu girse bile hasta olmayız. Verem aşısı aslında, zayıflatılmış verem mikrobudur. Aşı yoluyla giren bu mikropları kolayca yenen vücudumuz, bağışıklık sistemini güçlendirmiş olur.

Verem mikrobu hangi organa yerleşirse, o organın adıyla anılır. Akciğer veremi, kemik veremi, gırtlak veremi, ilik veremi gibi. Bunlar içinde en yaygın olanı akciğer veremidir. Verem mikrobu, insandan insana ve hayvandan insana bulaşır.

Verem hastalığına karşı halkı aydınlatmak ve bu hastalığa yakalananları sağlıklarına kavuşturmak amacı ile, Verem Savaş Dernekleri kurulmuştur. Bu derneklerin çabalarıyla, yurt çapında verem savaş dispanserleri ve verem hastaneleri açılmıştır.

Verem hastalığının belirtileri şunlardır : geceleri terleme, ateş, kesik kesik öksürük, halsizlik ve sürekli yorgunluk hali.
Veremden korunmak için : Havasız yerlerde kalmamalı, dengeli beslenmeli ve B.C.G. aşısı olmalıyız. Veremli hastaların eşyalarını kullanmamalı, onların yemek tabağından yememeli, bardağından su içmemeliyiz. Öksüren ve hapşıran insanlardan uzak durmalı, açık ve temiz havada dolaşmalıyız.

Şimdi sizlere okullarınızda kutlanacak olan Veremle Savaş Eğitimi Haftası ile ilgili şiirler, kutlama programları, görseller ve özlü sözlerin olduğu bağlantılar paylaşacağız aşağıdaki bağlantılardan Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirlerini, Veremle Savaş Eğitimi Haftası kutlama programını, Veremle Savaş Eğitimi Haftası özlü sözlerini ve Veremle Savaş Eğitimi Haftası görsellerini indirebilirsiniz.

Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirleri :

 

En güzel verem savaş haftası şiirleri

 

en güzel verem savaş haftası şiirleri 2012-2013

En Güzel Veremle Savaş Eğitimi Haftası Şiirleri

Veremle Savaş Eğitimi Haftası Güzel-Özlü Sözler :

Verem savaş haftası güzel sözler

Veremle Savaş Eğitimi Haftası Kutlama Programı : 

Verem savaş haftası ile ilgili önemli bilgiler

Verem Savaş Haftası Kutluma Programı

Verem Savaş Haftası Dokümanı

Verem Nedir?

 

Veremle Savaş Eğitimi Haftası Görselleri : 

 

Verem Savaş Haftası Görselleri

En Güzel Veremle Savaş Eğitimi Haftası Özlü Sözleri

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.