Tüp Bebek Tedisinde Yumurta nakli süreci

Yumurta nakli süreci

Yumurta naklinin hangi şartlar altında uygulandığını özellikle çiftler için merak konusu olduğunu düşündüğümüz bu yazımızda ilgili konu hakkında soruları yanıtladık.

TÜP BEBEKünümüz şartlarında özellikle doğal yollar ile hamile kalabilmesi ve vücudunda embriyo gelişebilmesi mümkün olmayan bayanların, gerekli bir takım uygunluk testinden geçişinin ardından uygun görülmesi halinde başlanan tüp bebek tedavisi dahilinde belki de başarı aşması en yüksek olan ve embriyo gelişiminin en sağlıklı gelişiminin sağlanabildiği metot, yumurta nakli, tip dilinde yumurta donasyonu olsa da içerisinde yine başvurulabilmesi için en çok şartı içinde bulunduran yöntemdir. Zaten bundan dolayı bütün donasyon şartlarına uygun görülmesi halinde olumlu sonuçlanma ihtimalinin yüksek oluş sebebi de bundandır.

Donor tercihinde aranması gereken özellikler nelerdir?

Bu yöntemde en önemli aşama uygun donor seçimidir ki tedavinin ilerleyişi, gelişimi ve olumlu sonuçlanabilmesi tamamen buna bağlıdır. Cinsiyet seçimi de tam bu noktada gerçekleşmektedir. Alıcı kişilerde olduğu gibi verici donorlarda da aranan bazı kriterler vardır ki donoru verecek kişi;

Tedavi sürecindeki çiftin ihtiyacı doğrultusunda 20-29 yaşları arası ve daha önce özellikle hiçbir kalıtsal ve yüksek tesiri bulunan rahatsızlık geçirmemiş olmalı ve bu doğrultuda daha önce sağlıklı bir doğum yapmış veya doğum süreci geçirmiş kişilerin tercih edilmesinin yanı sıra donor tercihinde bulunurken seçilen verici kişinin; saç veya göz renginin, boyunun veya buna benzer fiziksel özelliklerinin alıcı kişiyle benzerlik gösterebilmesi bu aşamada çok büyük bir öneme sahiptir.

En etkili yumurta nakli tedavisi için

Pek çok ülkede farklı yöntemler ile uygulanan yumurta naklinin %70’lik oranındaki başarısından da yola çıkarak gönül rahatlığı ile denilebilir  ki alanında en olumlu sonuçlar Kıbrıs’ta gerçekleştirilen yöntemlerin uygulandığı tedavilerden elde edilmektedir. Ayrıca bu yöntem düşme riskleri bakımından da yine en az ihtimali bulunduran bir yöntemdir ki bu ve bunun gibi pek çok sebepten ötürü bizce etkili bir tedavi süreci geçirerek olumlu sonuç elde etmek isteyen çiftlerin tercihi beraberinde streslerini de sonlandıracak güneşli bir tatil imkanını sunmasından ötürü kesinlikle Kıbrıs olmalıdır.

Önemli: Yukarı verilen bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.