Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık!

Tüp bebek tedavisi sonucunda alınan başarısızlık sonrası neler yapılması gerektiğini sizler için yazdık.

Dünyanın gün geçtikçe sürekli gelişme kat eden ve pek çok kişinin büyük sorunu haline gelen gebelik sorununu çözmeyi amaçlayan tüp bebek yöntemi ile ilgili akıllarda hep başarısızlık durumu var olmakta. Bu tedaviyi yaptırmak tup bebekisteyen hastaların geneli başarısız bir sonuç ortaya çıktığı takdirde neler olacağını düşünmeden kendini alıkoyamıyor. Tabii birde bu tedavi yöntemini deneyip de başarısız olan ve bunun sonucunda hevesi büyük oranda kırılan hastalarda var. Bu yazımızda her iki hasta türüne ilgili önemli bilgiler vereceğiz.

Tüp bebek tedavisinde başarısızlık durumunda ne yapılmalıdır?

Her tıbbi tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de kesinlikle başarılı sonucun garanti edilmesi söz konusu değildir. Bilindiği gibi tüp bebek tedavisinin pek çok aşaması vardır ve bu aşamalardan biri cinsiyet seçimidir. Cinsiyet seçimi hastanın istediği gibi olmasa bile bu bir başarısızlık sayıldığından tüp bebek tedavisinin başarısızlık durumu pek çok konuya bağlıdır ve geniştir. Tedavide yumurta nakli ve daha bi çok aşamada yaşanacak küçük bir hata veya aksaklık başarısızlığı tetikleyeceğinden dolayı başarısızlık hastaya bağlanmamalıdır ve hastada başarısızlıktan dolayı hasta umudunu yitirmemeli ve aynı umutla belli bir süre geçtikten sonra tekrar denemelidir.

Başarısızlığın sebepleri nelerdir?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi pek çok aşamadan oluşan tüp bebek tedavisinde başarısızlık durumu pek çok sebebe bağlı olabilir. Bu çalıştığınız hekim veya hastane ile alakalı da olabilir. (bu konuda genel kesim Kıbrıs tüp bebek merkezlerini önermektedir) Bunun yanı sıra uygulanan tüp bebek tekniği embriyo donasyonu vb. uygulamaların hastanın durumuna uygun şekilde yapılmaması başarısızlığa neden olabilir.

Tekrar denemek için ne kadar süre beklenilmeli?

Tedavide yaşanan başarısızlığın ardından gerek hastanın psikolojik olarak kendini tekrar toparlaması, gerekse spermlerin kendini toparlaması sebebiyle en az 3 ay beklenilmeli. Ayrıca bu süre içerisinde hastanın vücudunu daha dinç tutabilmesi için çeşitli vitamin takviyeleri yapılması önem arz etmektedir.

Önemli: Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık ile ilgili  bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve hastalığın tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.