TEOG sonuçları 2013-2014

2013-2014 TEOG sonuçları , MEB TEOG sınav sonuçları, MEB merkezi sistem sınav sonuçları

meb_teog28-29 Kasım 2013 tarihinde orta öğretimden liseye geçişte 8. sınıflar için bu yıl ilk defa yapılan merkezi ortak sınavlar ile 14-15 Aralık 2013 tarihinde merkezi ortak sınavlara mazereti nedeniyle katılamayan 46 bin öğrencinin girdiği mazeret sınavları sonuçları Ocak ayında MEB’in internet sitelerinde açıklanacak.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..!

Ortak sınavlara katılacak öğrencilerin puanı, tek puan türünde hesaplanacak. Her soru eşit ağırlığa sahip olacak. Her adayın cevap kağıdı, 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacak. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında Türkçe,matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanıyla çarpılarak herbir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında öğrencilerin, 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonubaşarı puanlarıyla 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG Puanları Nasıl Hesaplanır?

Binlerce öğrenci liseye geçiş sınavı TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyor. 2 dönemde 2 ayrı sınav olarak uygulanacak olan TEOG sınavında adayların puanları tek puan türünde hesaplanacak.MEB , TEOG hesaplamalarında her soruyu eşit puanda tutacak. TEOG sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek bu da öğrencilerin yanlış cevaplarında puan düşmelerine neden olmayacak. TEOG Sınavı iki dönem de uygulanırken öğrencilere her iki dönemde de Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4 ,  T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için ise 2 katsayısı o dersşn puanıyla çarpılarak hesaplanacak.

TEOG Puan Hesaplama

TEOG puanları i 700 puan üzerinden değerlendirilecek. Ancak puanlama bu kadar ile sınırlı kalmayacak. TEOG’dan 700 üzerinden bir puan alan öğrencinin , 6,7,8. sınıf not ortlamaları  ve 8. sınıf ağırlıklı not ortalaması alınacak bu puanın üzerinde TEOG puanında eklenmesiyle beraber ortak puan hesaplanacak ve 500 puan üzerinden bir puan belirlenecek. Ortak Sınav sonuçlarının Açıklanması TEOG Sonuçları

MEB’in uyguladığı TEOG sonuçları MEB tarafından açıklanacak. MEB, TEOG Sonuçlarını velilere ve öğrencilere e-okul  veli bilgilendirme sitesi üzerinden bildirecek.  Veliler ve öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından e-okul’a TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler. Öğrencilere sınav sonuçları ile ilgili herhangi bir belge gönderilmeyecek.

TEOG sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz açıklanmaz aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.