TEOG Sınavı Hakkında Temel Bilgiler

TEOG sınavı nedir, TEOG Sisteminin Amacı, TEOG mazeret sınavı, TEOG sınav soruları

TEOG Sınavı Hakkında Temel Bilgiler

TEOG ( Temel Eğitim Öğretim Geçiş Sınavı) M.E. B tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle uygulamaya başlanmıştır. Birçok kişi ismini yeni duyarken birçok kişide TEOG sınavı nedir sorusunu atlayamıyor. TEOG ortaöğretim geçiş sisteminin adıdır. Önceden yapılan SBS sınavının kalkması ile uygulamaya TEOG sınavı girmiştir. TEOG sınavı ile birlikte okul dışındaki eğitimlere olan ihtiyacın azaltılması hedeflenmiştir. Her adayın cevap kâğıdı 2 optik okuyucu sayesinde çift kontrollü bir şekilde okunacaktır.

TEOG Sisteminin Amacı

teog sınavısÖğrenciler SBS sınavındaki heyecanlarına kapılıp başarısız olmalarından dolayı yerleşemiyorlardı. TEOG sisteminin amacı ise öğrenciler, okul ve öğretmen arasındaki üçlü bağı güçlendirmek, eğitim sürecindeki öğretmenlerin rolünü daha etkin bir hal almasını sağlamak, öğrencilerin sınav kaygılarını sürece yayma yöntemiyle azaltmak, öğretmenlerin meslek performanslarını arttırmak, eğitim sistemini arttırmak ve öğrenci kazanılmasını objektif bir şekilde izlemek oluyor. Kısacası bir anlık performansla değil tüm eğitim öğretim yılındaki performansına göre öğrenciyi değerlendirmek isteniyor.

TEOG Sınavının İşleyişi ve Mazeret Sınavı Uygulaması

TEOG sistemine göre 6 temel ders için Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik,Din Kültürü ve Ahlak BilgisiTC. İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinin 8’inci sınıfta öğretmenlerin yapmış olduğu sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştiriliyor. Bu ortak sınavlar her dönem iki yazılı seçeneği olan derslerden bir tanesi, üç yazılı seçeneği olan derslerden ikincisi olmak üzere akademik takvim müfredatına göre yapılır. Ortak yapılan sınavlar her dönemde iki güne yayılarak yapılır. Ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve yanlış doğruyu götürmeyecek şekilde yapılır. Geçerli bir mazereti olmak koşuluyla giremeyen öğrenciler için hafta sonunda TEOG mazeret sınavı belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.

TEOG Derslerinin Katsayıları

TEOG puan hesaplama işlemlerinde her dersin puanı aynı hesaplanırken katsayıları farklı hesaplanıyor. Türkçe, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,  Matematik dersleri için katsayı 4 kullanılırken İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil dersleri için katsayısı 2 olarak kullanılacak. Bu durumda öğrenciler daha yükse puan alabilmeleri için Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik derslerinden diğer derslere göre doğru sayısının daha fazla olması gerekiyor. Katsayısı yüksek olan derslerden daha fazla doğru yaptığınızda yerleşme puanınız o derece etkileniyor.

TEOG Sınav Soruları

Site içerisinde geçmiş yıllardaki TEOG sınav soruları sistemine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Hem soruları çözerek kendinizi test ediyor hem de eksik yanlarınızı buluyorsunuz.TEOG puanınızı ister derslerde yapmış olduğunuz doğru sayısına isterseniz de puanınıza göre hesaplatabiliyorsunuz. Merak edilen okulları inceleyerek kendinize en uygun okulu bulabilirsiniz. 1. Dönem almış olduğunuz puanlamaya göre 2. Dönem kaç puan almanız gerektiğini de http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php adresinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz. 2015-2016 öğretim yılının tüm sınav sonuçlarına rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.