TEOG puanlama 100 üzerinden mi yoksa 700 puan üzerinden mi yapılacak?

meb_teogYapılacak sınavın yazılı olacağı söyleniyor. Yanlış cevaplandırılan soruların doğruları götüreceği söylendi. Yazılılarda yanlışlar doğruyu götürmezken bu durumda nasıl götürecek? Puanlama 100 üzerinden mi yoksa 700 puan üzerinden mi yapılacak?

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilki uygulanacak ortak sınavlar çoktan seçmeli sorulardan oluşan test usulüyle gerçekleştirilecektir. Yanlış cevaplar da kesinlikle doğru cevapları etkilemeyecektir.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanın hesaplanmasında ise geçtiğimiz yıllardan farklı hiçbir uygulama söz konusu değildir. Tek farklılık geçen yıl % 70’i alınan SBS yerine bu yıl ortak sınav puanlarının baz alınacak olmasıdır. Yine geçtiğimiz yılda olduğu gibi 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u alınacak, üzerine 8. sınıfta uygulanan ortak sınav puanın %70’i eklenerek puan hesaplamaları yapılacaktır. Bütün öğrencilerin puanları 500 tam puan üzerinden duyurulacaktır.

“TEOG puanlama 100 üzerinden mi yoksa 700 puan üzerinden mi yapılacak?” üzerine 61 yorum

  1. yaa nasıl yaa abicim 500 üzerinden alınca ne oluyoo puanlar düşük çok kötüü ya bu ne 700 üzerinde 320 ama 500 üzerinde 255 bu nee yaa lütfen 700 üzerinden yapılsın ne olur sesimizi duyun..!!!!

    Cevapla
  2. YAA LÜTFEN 700 PUAN ÜZERİNDEN OLSUN OKUL PUANLAIDA YÜKSELDİ EĞER 700 PUAN ÜZERİNDEN HESAPLANMAZSA ÇOCUKLAR İSTEMEDİKLER OKULLARA GİDECEKLER LÜTFEN 700ÜZERİNDEN OLSUN LÜTFENNNNNNNNNNN

    Cevapla
  3. banane ya 700 üzerinden değerlendirin milli eğitim sana sesleniyorum lütfen zor durumdayım fen lisesine az kalmış lütfen milli eğitim

    Cevapla
  4. 700 üzerinden hesaplansın 500 üzerinden çok düşük geliyor lütfen milli eğtim başkanı amce 700 yapın lise puanlşarı çok fazla arrtı bu gidişle hiç bir örenci güzel liseye gidemicek sonra geleceğimiz çocuklara bağlı diyonuz biraz bizim halimizdende anlayın…..

    Cevapla
  5. naber kizlar benim yatağa helin orada benim siki senin kusunu yapardik sizin kucuk kalr o yüzden gotten yaparim sikinti yok

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.