TEOG iptal edilmeli mi?

Olası bir hata gerçekleşirse, düzeltilmesi için zamana ihtiyaç vardı.
Ama son dakikaya kadar beklendi.
Ve işte çok önemli bir soru.
MEB bu konuda hemen açıklama yapmalıdır.
Çünkü binde birlik puanların bile çok önemli olduğu bu sınavlarda her puan çok önemli bir kayıptır!..
***
”Sınav tekrar Edilmeli!”

meb_teogBu sınavın puanları hesaplanırken iptal edilen sorulardan sonra 19 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan 94.736 puan almıştır. Fakat daha sonra yapılan mazeret sınavında 20 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan aday 95 puan almıştır. Farklı olası hesaplama yöntemleri kullanılsa da eşitlik sağlanamamaktadır.
1-Hatalı soruyu her aday doğru yaptı kabul edilse, mazeret sınavına giren adaylara haksızlık olur.
2-Hatalı soru iptal diğer 19 soru 5 puan üzerinden hesaplanır ise tam puan 95 te kalır, mazeret sınavına giren aday hatalı soru olmadığı için 100 puan alabilmekte.
3-Hatalı soru çıkarılıp 19 soru 100 puan üzerinden hesaplanır ise,1 soru değeri 5.263 puan olup mazeret sınavında 1 soru 5 puan.
Sonuç olarak hangi hesaplama yöntemi kullanılırsa kullanılsın haksız bir sonuç ortaya çıkacak olup, mazeret sınavı ile normal sınav arasında eşitlik sağlamak mümkün olamamaktadır. Her iki sınav da iptal edilmeli,1. Dönem karne notları 1.ve3. Yazılılar ile değerlendirilmelidir. Nisan ayında tek bir sınav yapılmalıdır. Gereğini rica ederim.”

***

” Sayın Abbas Güçlü,
TEOG sınav sonuçları açıklandı.
Fen sınavında kızımın 20 soru üzerinden 19 doğrusu  vardı 95 puan alması gerekiyorken  soru iptali olduğu için 19 sorunun 100 puan kabul edilmesi nedeniyle 94,7368 puan almış.
Merak ettiğim konu mazeret sınavına girenlere Fenden 19 soru mu soruldu? 20 soru soruldu ise 19 yapan 95 puan aldıysa bu büyük bir haksızlık ve beceriksizliktir değil midir????
Konuyu biligilerinize sunarım.
saygılarımla.”

“Katsayılar Değişmez mi?”

Bugün ilan edilen TEOG sonuçlarında puanlamada yapılan bir haksızlığa değinmek istiyorum.
MEB tarafından iptal edilen Matematik ve Fen soruları (Matematik 2 soru, Fen 1 soru)  sonrasında bu dersler Matematik için 18 Fen için 19 soru üzerinden değerlendirilmiş. Buraya kadar durum normal. Ancak iptal edilen sorular herkeste doğru kabul edilmediğinden bu durumda Matematik ve Fen dersleri için katsayı Türkçe den daha fazla oluyor. Bu durumda 120 soruda 1 Türkçe yanlışı olan 1 Fen ya da 1 Matematik yanlışı yapana göre sıralamada daha az puanı kesileceğinden daha avantajlı duruma geliyor. Bu bir haksızlıktır. Bu üç dersin de katsayısı 5 olarak ilan edilmişken MEB in yaptığı hata neden bazı öğrencilere avantaj olarak yansıtılsın? Bazılarının da gereğinden fazla sıralamada gerilere düşmesine neden olsun. Yeni durumda Türkçe katsayısı 5 oldu, Matematik katsayısı 5.55 ve Fen için 5.26 durumu ortaya çıktı. Bu durum her bir yanlış ya da doğru için eksilecek ya da eklenecek puanlar açısından adaletsizlik doğuracaktır. Yapılması gereken katsayıları değiştirmeden iptal edilen sorularda herkesin doğru cevap verdiğini kabul etmek olurdu. Bu durumda bu derslerin tümü için önceden belirlenen katsayı da değişmemiş olurdu. Mevcut durumda Fen ve matematikten hiç yanlış yapmayanlar sıralamada çok daha avantajlı duruma geldiler.
Bu durumu değerlendirmenizi dilerim.”

Kaynak: Abbas Güçlü

“TEOG iptal edilmeli mi?” üzerine 16 yorum

  1. türkçe soruları teknik hatalı olduğundan öğrenciler yanlışa yönlendirilmiş.3 soru iptal olmalı.virgül işlevi,ömer dayı,metin karşılaştırma

    Cevapla
  2. lütfen iptal olsun çocuk oyuncağı oldu bizim iyi bir liseye girmemizi istiyorsanız allah rızası için iptal edin. sadece yıl sonu ortalamalar alınsın yada küçük bir sınavla hallolsun.

    Cevapla
  3. Bakın çok değerli kardeşlerim teog kesinlikle iptal olmamalı iptal olursa ne olacak çok az bir zamn var şurda olan olmuş biten bitmiş açıklanan sonuçlar geri yazılsın bu olay burda kapansın. iptal olursa 1. dönem gidecek sadece tek sınav (2. dönem) den mi hesaplanacak öyle birşey kesinlikle olamaz 1. teogdan yüksek alp 2. den düşük alanlara ne olacak peki hiç düşündünüzmü ?? kesinlikle öyle birşey olamaz o zamn SBS kaldırılmasaydı ne farkı var ki sbs den MEB acilen bir açıklma yapmalı bir çözm bulunsun artıkk !!!!

    Cevapla
  4. arkadaşlar,
    teog da herkes kopya çekti!
    kamera denen şeyi sadece gazetede yayımladılar ve ben pendik çevresinde oturuyorum buralarda birçok okulda kopya çekildi. peki bunun hesabını kim verecek? soruyu siz cvplayın. bunu yapan kişi çok da iyi oldu diyor. herkes kopya çektiği için puanlar yükselecek ve yine rahat edemiyeceğiz. haa bide devamsızlık sayıyolar. belki işim çıktı, belki annem hasta bunun gibi şeyleri düşünmüyorlar. davaya gidecek anası babası boşanacak çocuklar ne yapsın. bunları biz bahane göstermyrz. yalnız ortada haksızlık olduğunu söylüyoruz. inş sizde bana katılıyodursunuz. teşekkürler.

    Cevapla
  5. TEOG sınavı kesinlikle iptal edilmeli! Mazeret sınavına giren arkadaşlarımız virgülle belki de bizi geride bırakacak…Sınav iptal olmalı. E okuldan da merkezi sınav notları kaldırılarak tekrar hesaplanmalı! Nisan ayı için sadece değerlendirilmeli…
    Bana destek verenler…Cevap yazın bu yoruma; görsünler güümüzü….

    Cevapla
  6. bence de iptal olmalı ingilizceden işlemediğimiz konular ve bilmediğimiz kelimeler çıktı.Bazı sorular iptal edildi. MADEM Kİ;SORULARI YANLIŞ KONULARI YANLIŞ HAZIRLAYACAKSINIZ BiZe YaZıK DeĞiL mİ?

    Cevapla
  7. kesinlikle iptal olmalı çok büyük haksızlık oldu puanlar yanlış hesaplandı meb bakanı bunun hesabını versinn!!!

    Cevapla
  8. TEOG sınav surulaının müfradatla örtüşmemesi gerekse puanlamı sistemi sorulaın iptal edlimesi mazeret sınavına girenlerin daha avantajlı druma getiremekte buda diğer öğrencilerin istedikleri okulları tercih edememlerine sebep olmaktadır.bu hakzırlıkların giderilmesi için TEOG sınavının iptal edilmesi gerekir.

    Cevapla
  9. Sayın çok değerli çok bilgili MEB yetkilileri. Yaptığınız adaletsizliği göremiyor musunuz? Çocuğum gece gündüz ders çalışıyor.cevabı net olmayan sorduğunuz sorularda 2 fen yanlışı var. 1 soru iptal. Yanlış soruyu siz sordunuz cezasını bizim çocuklarımız mı çekecek. Yapmış olduğunuz haksızlığı göremiyormusunuz? Ağlayarak yazıyorum çocuğuma boşver çalışma yavrum yazık emeklerine diyesim geliyor. Nasılsa hakkı yenecek.

    Cevapla
  10. Kesinlikle Teog 1 iptal olmalı veya puan eşitsizliği bi şekilde giderilmeli.Giderilemiyorsa da e-rehber hocamın da dediği gibi nisandaki sınav ile öğrenci alımı yapılması mantıklı.MEB liseye yerleşmede virgülden sonraki her puanın önemini bildiği halde neden haksızlığa göz yumuyor?İlla da mahkemeye mi verilmeliveren bir AYDIN daha çıkacaktır…

    Cevapla
    • çok yanlış bir düşünce kardeş o zaman SBS neden kaldırıldı ??? 1. teogu iyi olup 2. teogu düşün olan çocuğun günahı ne söylermisin blki çocuk sınavını 1. teogla kurtarcak öyle birşey olamaz kardeşş olması mümkün değil

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.