TEOG 8.Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınavları ve Ek Puan

2013-2014 TEOG ek puan, 2013-2014 8.sınıf ortak sınav ek puan, 2013-2014 teog ek puanı kimlere verilir?

meb_teogTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yılsonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.
Öğrencilerin, TUBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yılsonu başarı puanına; yılsonu başarı puanının
– Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10’u,
– Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9’u,
– Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8’i,
– Bu etkinliklere katılanlar için de % 7’si
oranında ek puan eklenir.
Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen birden fazla uluslararası sınav ve yarışmaya katılıp farklı alanlarda başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecelerin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.
Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen yarışmalara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yılsonu başarı puanlarına ilave edilir.
Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ibraz eden öğrenciler yararlanabilir. İbraz edilen bilgiler, öğrencinin öğrenim gördüğü ortaokul müdürlüğü tarafından ders yılı bitimine kadar e-okul sistemine işlenir. Ders yılı bittikten sonra sisteme işlenen bilgiler işleme alınmayacaktır.
Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar YEĞİTEK- Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığında olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde YEĞİTEK’e ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.

“TEOG 8.Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınavları ve Ek Puan” üzerine 36 yorum

  1. ben 4senedir lisanslıyım hentbol 5.sınıftan beri oynuyorum 5.sınıfta 1.olduk gazaintep bierincisi 6.sınıftada 7.sınıftada 8.sınıfta 4.olduk acaba bana ek puan gelirmi

    Cevapla
  2. ya tubitak projeleri yapan herkeze de yıl sonumu yoksa teog yerleştirmeyemi ekpuan yukarda yılsonu diyo

    Cevapla
  3. ben 2012/2013 yılında uluslararası matematik urfodu tarafından yapılan matematik bilimleri yarışmasına katıldım.61 puan aldım.antalyaya giderek orada ülkemizi temsil ettik.bu yarışmadan dolayı teog puanıma ek puan olarak yansır mı?

    Cevapla
    • bende herhangi bir spor dalında derecesi olan bu yıl ek puan alacakmı şimdiden ben bu yıl teog sınavına girdim 6-7-8.sınıflarında yüzmeden derece aldım acaba ek puan alabilecekmiyim.

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.