TEOG 1.Dönem Sonuçları 2016

TEOG Sonuçları 2015-2016, TEOG Sonuçları  2016, MEB TEOG Sonuçları  2015-2016

MEB, Mahkemeden çıkacak iki farklı karara göre TEOG Puan Hesaplaması yaptı!

MEB, herkesin bildiği üzere hatalı sorulan sorular nedeniyle TEOG sonuçlarının açıklanması için mahkeme kararını bekliyor. Ancak MEB, hatalı sorularla ilgili mahkemeden çıkacak iki farklı karara göre puanları hesapladı. Mahkeme konuyla ilgili olarak henüz kararını açıklamış değil. Ancak MEB’in mahkemeden gelecek karara göre TEOG sonuçlarını Cuma günü açıklaması bekleniyor.

teog sınavısMEB, Teog sonuçlarını 22 Ocak’ta önce açıklamak zorunda!

1.3 milyon 8. sınıf öğrencisinin girdiği TEOG’da sınav sonuçlarının 10 Ocak günü açıklanması gerekiyordu. Ancak TEOG’da sorulan 5 soru ile ilgili olarak 7 ayrı iptal davası açılmıştı. Mahkemeler arasında ilgili evrakların gönderilmesi sürecinin sıkıntıya düşmesi nedeniyle karar gecikti. Görevli mahkeme olan Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne evrakların önceki gün teslim edilmesiyle karar süreci yeniden işlemeye başladı.

Ancak TEOG sınav sonuçlarının 22 Ocak’tan önce açıklanması gerekiyor. Zira bu tarihte öğrenciler sömestr tatiline girecekler ve TEOG sonuçlarının karnelere işlenmesi şart. MEB, mahkemenin vereceği karara göre TEOG sonuçlarını bu Cuma açıklayacak.

TEOG Sonuçları e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞİ yaparak öğrenilebilecek!

Veliler ve öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını ve TEOG puanlarını e-okul.meb.gov.tr veya meb.gov.tr internet adreslerine erişerek öğrenebilecekler. Bu adresleri internet tarayıcının arama çubuğuna girerek e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi internet sayfasına ulaşılabiliyor.

İnternet adreslerine giriş yapıldığında yukarıdaki resimde görülen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş paneli açılıyor. Bu panel üzerinde bulunan Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Numarası sisteme girilmeli, ardından ekranda çıkan güvenlik numalarını ilgili kutucuğa girerek, e-Okul VBS giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu sayede TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.