Teknolojik Ürünlerin Kullanıldığı Yerler

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

İhtiyaçlarımızı karşılamak için insanlar tarafından yapılan araç, gereç, alet ve makine gibi ürünlerin geliştirilmesi için kullanılan bilgi ve yöntemlere teknoloji denir. Teknoloji kullanılarak üretilen araç, gereç, alet ve makine gibi ürünlere ise teknolojik ürünler denir.

Teknolojik ürünler hayatımızın neredeyse her alanında görülür. Ayrıca teknolojik ürünler; işlerimizi daha kolay ve daha kısa zamanda yapmamızı daha az güç harcamamızı sağlar.            

Teknolojik ürünleri kullanıldığı alanlara göre şu şekilde sınıflandırabiliriz. 

1.Beslenmede Teknoloji:

Buzdolabı, fırın, ocak, mutfak robotu, mikser, tost makinesi gibi teknolojik ürünler beslenme alanın da kullanılan teknolojik ürünlerdir.

2.Temizlikte Teknoloji:

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi gibi teknolojik ürünler temizlik alanın da kullanılan teknolojik ürünlerdir.

3.Eğlenme ve Bilgi Edinmede Teknoloji:

Televizyon, radyo, bilgisayar, müzik seti gibi teknolojik ürünler eğlenme ve bilgi edinme amacıyla kullanılan teknolojik ürünlerdir.

4.Haberleşmede Teknoloji:

Telefon, cep telefonu, televizyon, radyo, internet, telgraf, bilgisayar, faks makinesi gibi teknolojik ürünler haberleşme amacıyla kullanılan teknolojik ürünlerdir.

5.Ulaşımda Teknoloji:

Uçak, helikopter, gemi, feribot, tren, metro, otomobil, otobüs gibi araçlar ulaşım alanında kullanılan teknolojik ürünlerdir.

6.Sağlıkta Teknoloji:

Stetoskop, tansiyon ölçme aleti, röntgen cihazları, ultrason cihazları, MR cihazları, lazer aletleri, şeker ölçüm cihazı, mikroskop, tomografi, diyaliz cihazı, işitme cihazı gibi teknolojik ürünler sağlık alanında kullanılan teknolojik ürünlerdir.

7.Eğitimde Teknoloji:

Bilgisayar, projeksiyon cihazı, akıllı tahta, internet, yazıcı, fotokopi makinesi gibi teknolojik ürünler eğitim alanında kullanılan teknolojik ürünlerdir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.