Sivil Savunma Günü (Haftası) ile ilgili her şey

Sivil Savunma haftasında okullar öğrencilerin doğal afetlere, saldırılara, yangınlara karşı nasıl korunmaları gerektiğinin anlatıldığı haftadır.

Genelde okullarımızda sivil savunma haftası haftanın bir günü kutlanmak ve sivil savunma günü olarak anılmaktadır ancak bu olgu çok yanlıştır çünkü sivil savunma bilinci çok ama çok önemlidir.

Sivil savunma haftasında öğrencilere olası doğal afet facialarında okul içinde, okul bahçesinde ya da okul dışında neler yapmaları gerektiği anlatılmaktadır. Bu anlatımlar tatbikat şeklinde düzenlenerek öğrenmeler kalıcı hale getirilmelidir.

Ayrıca okullara olası bir düşman saldırısında öğrencilerin ve öğretmenlerin okulda nasıl davranması gerektiği mutlaka uygulamalı olarak anlatılmalıdır.

Bizler sizlere bu yazımızda sivil savunma haftasında öğrencilere sunabileceğiniz sivil savunma haftası tatbikat uygulamalarını, sivil savunma haftası şiirlerini, sivil savunma haftası uygulamalarını, sivil savunma haftası kutlama programlarını, sivil savunma haftası güzel sözlerini, sivil savunma haftası planlarını sunarak sivil savunma haftasının daha etkili geçmesini sağlamayı amaçlamaktayız.

Öğrencilere kazandırılacak sivil savunma haftası bilinci ile düşman saldırılarında, doğal afetlerde, yangınlarda daha az mal ve can kaybı olmasını amaçlanmaktadır. Bu nedenle bu hafta tüm ülkemizde dikkatli bir şekilde sivil savunma haftası bilinci ışığında kutlanmalıdır.

Sivil savunma haftasında özellikle sivil savunma kulübü üyeleri de daha aktif bir şekilde rol alırlar ve rehber öğretmenleri ışığında bilgilerini okul arkadaşlarına aktarırlar.

28 Şubat günü kutlanan sivil savunma günü genel olarak 28 Şubat’ı içine alan hafta boyunca kutlanmalıdır.

Aşağıdaki bağlantılardan sivil savunma haftasına yönelik bütün dokümanlara ulaşabilirsiniz :

Sivil Savunma Günü Şiirleri

sivil savunma haftası kutlama programı 2012-2013

sivil savunma haftası ile ilgili önemli bilgiler 2012-2013

sivil savunma kutlama programı 2012-2013

sivil savunma haftası şiiri 2012-2013

2012-2013 sivil savunma konuşma metni

2012-2013 sivil savunma haftası kutlama programı (yeni)

sivil savunma haftası şiirleri ve kutlama programı 2012-2013

sivil savunma günü slayt (sunu)

sivil savunma günü pano afişleri

sivil savunma tatbikatı uyarısı

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.