Sınavlara Nasıl Çalışılır?

Sınavlara Nasıl Çalışılır?

Sınavlar, başlı başına stres içeren durumlardır. Çalışma şeklinin sınavlar üstünde çok fazla önemli olduğunu söylemek isteriz. Bu konuda ebeveynlerin ve öğrencilerin sık bir şekilde sormuş oldukları sorulardan biri sınavlara nasıl çalışılır? Sorusudur. Bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık.

Sınavlara nasıl çalışılır? Sınavlara verimli bir şekilde çalışmak için disiplini elden bırakmamanız gerekmektedir. Öncelikle, kendinize ders programı ayarlayarak sınavlara ne zaman olacağı ile alakalı bir program yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra planlamanın sınavdan en az bir hafta öncesine kadar tekrarlarınızı yapmanız gerekmektedir.

İdeal olan durum ise sınav öncesinde bütün bilgilerinizi tek bir seferde öğrenmeye çalışmaktansa öncesinde kısa sürede gözden geçirmekte fayda olacaktır. Sınavlara nasıl çalışılır? Sınavlardan kesin başarı için dersi derste dinlemekte fayda olacaktır. Bunun yanı sıra ise notlarınızı düzgün ve anlaşılır almanızda fayda olacaktır.

Bu işlemi yapması kolay bir durumdur. Düzgün bir şekilde alacağınız notlar sizleri başarıya götürecektir. Çalışma sisteminizi bir alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir. Çoğu zaman sınavlardan önce gece yapılmış olan uzun ve aynı zamanda yoğun çalışmalar yapılabilmektedir.

Yazılı Sınavlara Nasıl Çalışılır?

Sınavlar yazılı ya da sözlü olması fark etmez, öncesinde çalışma gerektirmektedir. Yazılı olan sınavlar sonucunda ortalama belirlenerek yazılı sınavların yaygın bir şekilde olumsuz tutum ya da hazırsızlık olarak son güne bırakmamak gerekmemektedir. Yazılı sınavlara nasıl çalışılır? Sorusunun yanıtı olarak, beynin bilgileri öğütmesi ve özümsemesi olarak yorumlamak aynı zamanda kaydetmek ihtiyacı bulunmaktadır.

Beyne aynı türde bilgileri aralıksız olarak tıkıştırmak ve aynı zamanda su gücü ile çalışan eski bir değirmen gibi geniş olarak buğday vermek şeklinde örneklendirilebilir.  Beyni alabildiğince çok yük yüklemek yerine az ve sık sık bir çalışma performansı göstermeniz de fayda olacaktır.

Yazılı sınavlara nasıl çalışılır? Günlük tekrarlar, bir gün öncesinden derslerin tekrar edilmesi ve hazırlık sorularınız var ise çözülmesi sağlanmalıdır. Konuların önceki konular ile ilişkilendirilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Derslerin derste öğrenilmesi çok önemli bir durumdur. Dersten bir sonraki akşam ise evde ya da yurtlarda konu tekrarı ve gözden geçirilmesi olarak ifade edilebilir. Bunun yanı sıra televizyonlardan uzak durmaya ya da günün belirli saatlerinde kendinizi planlayarak bunu yapmanız gerekmektedir. Aynı durum internet, akıllı cep telefonu ve tabletler için de geçerlidir.

Ders Çalışırken Yapılan Hatalar

Başarıyı hedefleyen birçok öğrencinin istediği her şey sınavlarda yüksek notlar alarak başarıyı elde etmektir. Ders çalışırken yapılan hatalar, bu nedenle oldukça fazladır. Başarılı olmak isteyen öğrencilerin, ders çalışmayı eğlenceli hale getirmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra en önemli nedenler olarak yanlış ders çalışma tekniği olarak ifade edilebilir.

Herkesin ders çalışma tekniği farklıdır. Bu nedenle ders tekniğinizi kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir. Örnek olarak 2 saat çalışıp bazı insanlar başarı elde ederken, bazı öğrenciler ise 7 ya da 8 saat çalışmaya ayırsalar bile başarıyı elde edememektedirler. Örnek olarak son gün çalışmak konuları son güne sıkıştırmak yanlış bir tekniktir. Her şeyin birbirine karışması bu sebeple oluşmuş olur. Bunun yanı sıra ise çalışma ortamı çok önemlidir.

Ders çalışırken yapılan hatalar plansız çalışmak, devamlı çalışma mekanları değişmek, müzik ya da televizyon karşısında çalışmak, poster, afiş gibi ilgi dağıtıcı şeylerin odada ya da masanızda bulunması, ders çalışmaya engel teşkil edecek olan her şey çalışma ortamında bulunmaması gerekmektedir.

Devamlı olumsuz düşünmek ve konsantre bozukluğu da hatalar arasında yerini almaktadır. Konuyu yapamayacağınızı düşünmek ve olumsuz düşüncelere kapılmak yapılan hatalar arasında yerini almaktadır. Eğer yorgunsanız, ders çalışmamanız da fayda olacaktır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.