Sınav kaygısı mı yaşıyorsunuz? Tıklayın

Bir anne baba olarak çocuğunuzun başarılarını görmek sizi son derece mutlu edecektir fakat onların başarısızlıklarına vermiş olduğunuz ya da verecek olduğunuz tepkiler de onların başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Çocuğunuza karşı beklentiniz çok yüksek olabilir. Bu bir anne baba olarak son derece doğal bir şeydir fakat bu beklentilerin yükseklik derecesini çocuğunuza aşırı şekilde belli ederseniz o zaman çocuğunuz sınav kaygısı taşıyacaktır. Çocuğunuz sınav kaygısı mı taşıyor sorusunun en büyük cevabı aslında anne babaların taşıdığı sınav kaygıları olarak gün yüzüne çıkmaktadır. Elbette bir anne ve baba olarak en iyisini beklemek sizin hakkınızdır. Unutmayın, hayatta hiçbir şey olmazsa olmaz değildir. İmkânsız da değildir. Gerçekten istenildiği ve azim gösterildiği takdirde elde edilir.

k_07095134_kucuk800_sinav_kaygisiSınav Kaygısı Taşıyan Anne Babalar

Çocuğunuzun sınav döneminde onu rahatlatmak sizin elinizde olacaktır. Öncelikle kendi üzerinizdeki sınav kaygısını atmanız gerekmektedir. Bunu başardığınız takdirde çocuğunuz ile olan iletişimleriniz çok daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede çocuğunuz size olumsuz duygularını da son derece rahat bir şekilde anlatabilecektir. Yalnızca olumsuz duygularını değil, kaygılarını ve endişelerini de paylaşabilecektir. Sizden rehberlik etmenizi isteyecektir. Önce sizin bilinçli olmanız ve sakinliğinizi korumanız gerekmektedir. Aksi takdirde sizin için en değerli olan varlıklara, çocuklarınıza yeterince yardımcı bir anne ve baba olamazsınız. Çocuğunuz başarısızlık gösterse bile yeniden denediğinde onun yapabileceğinden emin olarak hareket etmelisiniz.

Sınav Kaygısı Taşıyan Çocuklar

Sınav kaygısı taşıyan çocuklar için yapılması gereken en önemli şey onları bu kaygılarından uzak tutmak ve onları başaracaklarına inandırmak olacaktır. Çocuğunuzun başarabileceğini kendisine yeniden hatırlatmasını sağlarsanız o zaman en doğru davranışı gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu sayede çocuğunuzun eksilen özgüveni yeniden artacak ve kendisine güvenecek. Unutulmaması gerekmektedir ki kendisine güvenen insanlar azimli bir şekilde, kararlarının arkasında durarak ilerlediği sürece arzu etmiş oldukları şey her ne olursa olsun elde ederler. Siz de çocuğunuza bu bilinci öğretmelisiniz. İlk denemesinde başarısız olursa ona negatif enerjiler yüklememeli ve onun başaracağına dair olan inancını kırmamalısınız.

Sınav Kaygısı Taşıyan Çocuklarınıza Güvenin

Sınav kaygısı taşıyan çocuklarınıza güvenin. Onlara güvenmeyi öğrenin ve onların da kendisine güvenmesini sağlayın. Bu sayede hem kendiniz için hem de çocuğunuz için son derece önemli bir şey yapmış olacaksınız. Bedenen desteklemek de oldukça önemlidir ama bir çocuğu ruhen desteklemek çok daha önemli bir şeydir. Siz, çocuklarınıza ruhen destek olduğunuzu yansıtın. Bu desteğin asla son bulmayacağını ve onların da kendilerine olan inancını hiçbir zaman yitirmemeleri gerektiğini hatırlatın. Bunu yaptığınız zaman kendisinden emin, ne istediğini bilen, başaracağına inanan çocuklar geleceğini ve geleceği kurtarmak için yetişmeye başlamış olacaktır. Kaygınızı azaltın ve doğru orantılı olarak güveninizi artırın.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.