pybs sonuçları 2018

pybs bursluluk sonuçları 2018 açıklandı mı? Bursluluk sınavı sonuçları 2018 için artık sayılı saatler kaldı. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ya da yeni ismiyle ismiyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bursluluk sınavı sonuçlarını merak eden öğrenciler, bir yandan da ne kadar burs ücreti alacaklarını merak ediyorlar. Peki, bursluluk sınavı sonuçları (İOKBS) ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? Burs ücreti ne kadar? İşte detaylar. pybs sonuçları saat kaçta açıklanacak 2018

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 3 Haziran tarihinde 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları öğrenciler ve velileri tarafından büyük bir merakla araştırılmakta. MEB’in takvimine göre, bursluluk sınavı sonuçları 18 Temmuz 201 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden duyurulacak. pybs sonuçları saat kaçta açıklanacak 2018.

BURSLULUK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB, bursluluk sınavı 2018 sonuçlarının açıklanacağı saate ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. Saat bilgisi duyurulduğu taktirde haberimizden bulabilirsiniz.

OKUL MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALMAK DA MÜMKÜN!

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde, “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.

BURSLULUK SINAVI 2018 (İOKBS) BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene içerisinde toplamda 4 defa ödenir. 3 aylık zaman aralığıyla bursluluk paraları alınır. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak, Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında ödenmektedir.

2018 İOKBS burs ücreti ise, 648.04 TL olarak belirlenmiştir.

NELER ÖĞRENDİK?

“pybs sonuçları 2018” üzerine 2 yorum

  1. Bu ne ya herşey yalan.Hani taban puan 419’du? 459 aldım kazanamadım ya ne biçim iş bu!!?

    Cevapla
    • Kaç yaşındasın ki kaçıncı sınıf?Yani ben 6 ya geçtim taban puanı 466 ben 467 ile kazandım.Sende umarım birdahaki sefere kazanırsın.

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.