Propolisin Faydaları

Propolisin Faydaları

Propolis arılar tarafından üretilen değerli bir besindir. Vitamin ve mineral değeri açısından yüksek bir besin olan propolis sağladığı yararlar açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Propolis üretilirken arılar bitkilerden bu maddeyi üretir. Kovan yalıtımı olarak arıların kullanmış oldukları propolis içerisinde taşıdığı değerli besinler ile pek çok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Propolisin yararları olarak bu çok değerli besinin ne gibi hastalıklara şifa olduğu, nelere iyi geldiği gibi pek çok konularda sizlere bilgilendirici içerikler sunmaya çalışacağız. Böylece bu çok değerli besini çok daha yakından tanıma şansına kavuşacaksınız.

Propolisin Bilinen En Önemli Faydaları

Pek çok derde şifa olan propolisin biline en önemli faydalarını şu şekilde sayabiliriz;

Hücre yenilemede propolis

Darbe ya da her hangi bir nedenle oluşan açık yaralar iyileşmediğinde enfeksiyon kapmaya meyillidir. Bu tür açık yaraların iyileşmesinde ve bunun sonucu olarak hücre yenilenmesi propolis bitkisi etkili bir besin olarak bilinir.  Propolis sayesinde hücre yenilenmesi hızlanarak yaralar çok daha hızlı bir şekilde iyileşir.

Kanser tedavisinde propolis

Kanser günümüzde sık ortaya çıkan hastalıklardan birisi haline gelmiştir. Sağlıksız yiyecekler ya da kimyasallar sonucu kanser türleri ortaya çıkabileceği gibi farklı nedenlerden de kaynaklı olarak kanser oluşabilir. Propolis bitkisi düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde kanseri önlemede etkili olabilir.

Bağışıklığı kuvvetlendirmede propolis

Çeşitli nedenlerden dolayı bağışıklık sistemimiz çökebilir. Özellikle soğuk kış aylarında bağışıklık sistemimiz daha ciddi bir şekilde azalabilir. Propolis kuvvetli içeriği ile bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde etkili bir yarar sağlayabilir. Propolis bitkisini düzenli bir şekilde kullanarak çok daha güçlü bir bünyeye sahip olabilir ve daha sağlıklı bir vücut yapısı kazanabiliriz.

Mikroplarla savaşmada propolis

Mikrop ve bakteriler vücudumuz içinde tehlike oluşturan organizmalardır. Bu tehlikeli organizmalardan kurtulmak için propolis bitkisinden yararlanabiliriz. Propolis içerdiği içerikler sayesinde tıpkı arı kovanında olduğu gibi insan vücudunda da temizlik görevi görür ve zararlı bakterilerin vücutta oluşumunu engeller.

Cilt sağlığı için propolis

Cilt sağlığı da en az vücudumuzun sağlığı kadar önemlidir. Cilt sağlığının korunmasında ve daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmada propolis bitkisi fayda sağlayabilir. Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olan propolis bitkisi cildin yenilenmesi ve diri olmasında etkili bir besin olarak kullanılabilir.

Propolisin Kullanımı

Sağlık için pek çok yararlı fonksiyonları olan propolis bitkisinin kullanımı oldukça geniştir. Propolis bitkisinin çeşitli kullanım şekilleri mevcuttur. Örneğin pastil olarak, sprey yolu ile, tablet olarak, diş macunu şeklinde ya da şampuan olarak propolisi kullanmak mümkündür. Prpopolisin en yaygın kullanım şekli ise damla şeklindedir. Her gün belirli damla sayısı ile propolis kullanılabilir. Doktorunuzun ya da uzmanın önereceği şekilde kaç damla kullanılması gerektiğini öğrenerek propolis ürününü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.