Ortaokulda Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Ortaokulda Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Öğrencilerin ve ailelerin en çok merak ettiği konulardan birisi ise ortaokulda devamsızlık hakkının kaç gün olduğu. Bu okul dönemlerinde devamsızlık genellikle keyfi olmasa da zaman zaman okul ekilmeleri yaşanabiliyor.

Ortaokulda devamsızlık sınırı bulunmamaktadır. Ancak bu öğrencinin istediği kadar okulu ekebileceği anlamına gelmiyor. Öğrenim süresinde toplamda 20 günden fazla devamsızlığı bulunan öğrencilerin sınıfı geçebilmesi için öncelikle “Şube Öğretmenler Kurulu” heyetinden onay alması gerekmektedir. Ortaokul bir şey olmaz diye umursamaz tavırlar sergilememenizi öneriyoruz çünkü ortaokulda bile sınıf tekrarı yapmak mümkündür. Bu tamamen değerlendirme yapacak kurulun inisiyatifine kalmış bir durumdur. 5. sınıftan 8. sınıfa kadar devamsızlık hakkı yoktur. Devamsızlık oluşuyor ve mazeret gerekli ya da geçerliyse, değerlendirmeye alan heyet bunları dikkate alarak bir karar verecektir.

Lisede Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Lise öğrencileri için durum aynı değildir. Liselerde özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün olarak belirlenmiştir. Özürlü (Raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın yayınladığı yönetmeliğe göre; özürlü ve özürsüz yapılan devamsızlık hakkı 30 günü geçmemelidir. Eğer 30 günü geçerse öğrenci sınıf tekrarına kalabilir ve bu da 1 senenin ziyan olacağı anlamına gelir. 1 senelik kayıp gözümüze büyük ve önemli gelmese de aslında ardında gizlediği birçok sorun olabilir. Zaman değerlidir ve ona iyi bakmak gerekir. Bu yüzden lise öğrencilerine tavsiyemiz, okullarını ve derslerini zaruri durumlar dışında aksatmamaları gerektiğidir.

Üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi görülmesi mecburi olan veya kontrol altında kalması gereken hastaların öğrencilik durumları var ise gerekli ve geçerli raporlar doğrultusunda özürsüz devamsızlığı 10 günü geçmeyecek şekilde toplam 60 gün, tam zamanlı ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerinde kaydı bulunan öğrencilerin özürsüz devamsızlığı 20 günü geçmeyecek şekilde toplam 70 gün olarak uygulanır.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.