ortaokul görsel sanatlar dersi 2.dönem 1.zümre öğretmenler toplantısı 2013-2014

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

ESİROĞLU 75. YIL İMKB YİBO 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YIL2.DÖNEM GÖRSEL SANATLAR VE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ZÜMRE TOPLANTI  TUTANAĞIDIR.

TOPLANTI NO                    :2

TOPLANTI TARİHİ            :27/02/2014

GÜNDEM:

1.Açılış, yoklama, yazman seçimi

 

2-1739 sayılı TME Temel Kanununun incelenmesi

 

3- Atatürkçülük Konularının Görüşülmesi

 

4- Ünitelendirilmiş yıllık ve Günlük Plânlar;

 

5-Ders Araç ve Gereçleri

 

6-Ölçme Değerlendirme.

 

7-Proje Ödevleri

 

8- Birinci Dönemin Değerlendirilmesi

 

9-Dilek ve temenniler, Kapanış

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:

 

1-Görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersi zümre öğretmenleri yukarıda belirtilen tarihte gündem maddelerini görüşmek üzere Ertan USTA başkanlığında toplanmıştır. Yazmanlığa Semahat ERDEN seçilmiştir.

 

2-1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun ilgili maddelerinde yer alan dil, ırk, cinsiyet ve din ayrımı yapmadan, kadın ve erkek eşitliğini sağlayarak, fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi, her türlü eğitim faaliyetlerinde Atatürk inkılap ve ilkeleri, Anayasada ifadesini bulmuş olan Atatürkçülük milliyetçiliği temel olarak alınır. Öğretmenlik, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifade etmekle yükümlüdürler.

 

3- 2488-2504 sayılı tebliğler dergisinde yer alan Atatürkçülükle ilgili konuların belirli  gün ve haftalarda yıllık plânlara alınarak işlendiğini S.ERDEN belirtti.

 

4-Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve günlük planların 2551 sayılı Tebliğler dergisine göre hazırlanıp uygulandığını söyledi.(ERDEN)

 

5-25×35, 35×50, 50×70 cm resim kâğıdı, Resim Dosyası (öğrenciye düzen ve temizlik alışkanlığının kazandırılması amacı ile dosyalar mutlaka ciltlenecektir) Resim Kalemi, Sulu Boya, Pastel Boya, Guaj Boya, Yağlı Boya, Atık Malzemeler, Yapıştırıcılar (tutkal, uhu), gönye, makas, maket bıçağı gibi malzemelerin kullanılacağı karara bağlanmıştır.Teknoloji tasarım dersinde ise performans değerlendirme,portfolio,rubric ,değerlendirme formları ,gözlem formu gibi ölçme değerlendirme araçlarının kullanılacağını  S. ERDEN söyledi.

 

6-Öğrenci merkezli ölçme değerlendirme yapılarak öğrencinin yeteneği ölçüsünde, davranışları, derse karşı ilgisi,  değerlendirmeye alınacaktır. Başarısız öğrenci yapmış olduğu çalışmalarda küçükte olsa bazı güzelliklerle derse motive edilecektir her iki dersi değerlen dirirken  öz değerlendirme formu,gözlem formu,kontrol listeleri dereceli puanlama anahtarı gibi ölçme değerlendirme yöntemlerinin kullanılacağını S.ERDEN söyledi.

 

7-Proje ödevlerinin öğrenci ilgi ve yetenekleri göz önünde bulundurularak verildiğini ve önerilen süre sonunda ödevlerin öğrenciler tarafından sunulacağını S.ERDEN söyledi teknoloji tasarım dersinde proje ve performans ödevinin olmadığını görsel sanatlar dersinde ise sadece proje ödevinin olduğunu S.ERDEN belirtti.

 

 

 

8-Birinci dönemin bazı öğrenciler açısından başarılı geçtiğini,bazı öğrencilerinse gerek ekonomik şartlarının kötü olması gerekse derse ilgilerinin ve yeteneklerinin az olması nedeniyle başarıyı düşürdüklerini ERDEN belirtti.Ertan USTA ise bu gibi öğrencilerin derse ilgilerinin artırılması için ilgi çekici yöntemlerin kullanılmasının faydası olacağını belirtti.Başarıyı artırıcı etmenler arasında derslerde müzik dinlenmesinin öğrenciyi motive edeceğini S.ERDEN söyledi

 

 

 

9- 10- Zümre başkanı Ertan USTA 2013/2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin başarılı bir dönem olması dilekleriyle toplantıyı sona erdirdi.

 

ALINAN KARARLAR

 

 

 

1-1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve yeniden düzenlenen ilköğretim yönetmeliği kanunlarının okunarak eksiklerin giderilmesine

 

2-Atatürkçülük konularının işlenmesinde titiz davranılmasına

 

3-Yıllık ve günlük planların işlenmesinde titiz davranılmasına

 

4Öğrenci ilgi ve başarısını artırmak için farklı yöntem ve tekniklerin uygulanmasına

 

5-Verilen proje ödevlerinin verilen süre sonunda öğrenci tarafından sunulmasına   karar verildi.

 

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.