ortaokul beden eğitimi dersi 2.dönem 1.zümre öğretmenler toplantısı 2013-2014

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

 SİVRİKAVAK İLKÖĞRETİM OKULU

2013–2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

 II.DÖNEM BEDEN EĞİTİMİ DERSİ

ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI

TOPLANTI  NO                          : 2

TARİH                                          : 16/02/2014

TOPLANTI SAAT                      : 12:00

TOPLANTIYA KATILANLAR  :  Mehmet Taner HOPLAMAZ (Okul Müdürü),

                                                     Ahmet KÖSEOĞLU (Beden Eğitimi  Öğretmeni)

 

 

GÜNDEM

         1.-Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçları

– Beden Eğitimi derslerinin temel amaçları

-Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Beden Eğitimi dersi müfredat programlarının

– ilgili tebliğler dergisinden okunması ,değerlendirilmesi .

 

 2. Geçtiğimiz dönemin kısa bir değerlendirilmesi. Bir önceki zümre toplantısında alınan

kararların ve uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi.

 

          3. Yıllık ve Günlük planların uygulama durumu, uygulanamayan konuların işlenişi ve

beraberliği sağlayıcı hususların görüşülmesi.

 

4. Diğer Zümre öğretmenleriyle ilgili yapılacak işbirliği esaslarının belirlenmesi.

 

5. Ölçme ve Değerlendirme şekillerinin görüşülmesi kaç notun verileceğinin belirlenmesi

 

6. Raporlu öğrencilerin değerlendirme şekillerinin görüşülmesi.

7. Dersi işlenişi, yöntemi ve uygulama şekillerinin görüşülmesi.

8. Dilek Ve Temenniler

 

AÇILIŞ:

         Toplantı  Okul Müdürü tarafından 2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminin iyi bir şekilde geçirilmesi dilekleriyle açıldı. Toplantı gündemi belirlenerek tutanağın düzenlenmesine ilişkin esaslar üzerinde duruldu.

 

GÖRÜŞMELER:

 

              1.14 / 06 /1973 tarih ve 1739 sayılı Milli Eğitimin Temel Kanunu incelendi. Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve Beden Eğitimi derslerinin özel amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında eğitim ve öğretimin sürdürülmesi esas gayemizdir. Amacımız öğrencilerimizin

Atatürk İnkılaplarına ve anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk  Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi  ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini  seven ve  daima yüceltmeye çalışan, insan haklarını  ve anayasanın başlangıcındaki  temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını  bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirme.

Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek.

İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri ve davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığını kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunduracak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.

– Ahmet KÖSEOĞLU :Disiplinli ve Özverili bir çalışma ile Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda

2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim yılında Beden Eğitimi derslerinde güzel çalışmalar yapacağınıza inanıyorum.

–   Beden Eğitimi  derslerinde öğrencilerin bedenen, ruhen, fiziken  sağlıklı olmaları, kendisi ve çevresindekilere karşı uyum sağlaması, uygun davranışlar içerisinde bulunması hedef alınmıştır.

 

-M.Taner HOPLAMAZ;2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde tüm öğrencilere Beden Eğitimi ve Sporu sevdirerek, katılımı sağlamak, iyi alışkanlıklar kazandırmak, arkadaşlık ruhunu, paylaşımcı, centilmen, dürüst, düzenli disiplinli ve düzeyli yaklaşımlarla  tüm okul aile birliği ile öğrencilerimizi kazandırmak hedef edinilmektedir.

 

2. Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet KÖSEOĞLU; geçtiğimizin dönemin başarılı istikrarlı ve verimli geçtiğini belirterek bir önceki zümre toplantısında görüşülen konuların ve alınan kararların eksiksiz, aksatılmadan, yerinde zamanına uygun olarak uygulandığı yerine getirildiğini söyledi.

 

            3. Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet KÖSEOĞLU;Ders planlarının uygulanma başarısının bazen hava şartları derslerin dışarıda değil de içeride işlenmesi plan programın küçük aksaklıklara uğramasına neden olmasına rağmen bu işlenemeyen konuların bir sonraki derse aktarılması ile oluşan aksaklıkların bu şekilde giderilmesi düzeltilmesi sağlandı.

Beden Eğitimi  derslerinde birlik sağlanmış olup;  öğrencilerin bedenen , ruhen , fiziken  sağlıklı olmaları , kendisi ve çevresindekilere karşı uyum sağlaması , uygun davranışlar içerisinde bulunması hedef alınmıştır.

 

– M.Taner HOPLAMAZ; 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde tüm öğrencilere  Beden Eğitimi ve Sporu  sevdirerek , katılımı sağlamak , iyi alışkanlıklar kazandırmak , arkadaşlık ruhunu , paylaşımcı , centilmen , dürüst , düzenli disiplinli ve düzeyli yaklaşımlarla  tüm okul aile birliği ile öğrencilerimizi kazandırmak hedef edinilmektedir. Ayrıca derslerin yanında okul dışı faaliyetlerde okulumuzun isminin duyurulması için ilçede ve ilde düzenlenen müsabakalara takımlar çıkartmak için : Öğrencilerin yeteneklerine göre branşlaşmaya gidelim ve bu konuda gerekli çalışları yapalım.

 

4. Ahmet KÖSEOĞLU: Beden Eğitimi ve Spor Etkinliği derslerindeki konuların daha anlaşılır ve daha detaylı bilgilerin verilebilmesi için diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi. Bunun içinde Trafik ve İlkyardım dersi Öğretmenleri ile derslerde meydana gelen sakatlıklara ne şekilde nasıl müdahele edileceği konusunda bilgi alışverişi yapılması sakatlıklarla ilgili okul panosunda bilgi  verilmesi, Fen bilgisi öğretmeni ile öğrencilerin dengeli beslenmesi, sağlıklı bir fiziki yapıya sahip olabilmesi için belirli sürelerde sağlıklı ve dengeli beslenme konuları içerikli panolar hazırlanabilir.

 

5. Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 32. Maddesi, 40 Maddesi  ve Madde  35 – (Başlığıyla birlikte değişik:RG-02/05/2006-26156)

1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, sınavlar yapılmaksızın proje, performans ödevi ve ders içi performanslarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak değerlendirilir.

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda bir yarıyılda haftalık ders saati üçten az olan derslerde en az iki, üç ve üçten fazla olan derslerde ise en az üç sınav yapılır. Öğrencilerin başarıları sınavlarla birlikte proje, performans görevi ödevi, ders içi performanslarına dayalı olarak değerlendirilir.Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir

proje; her yarıyılda derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir performans görevi ödevi hazırlar.

Performans görevi ödevleri, öğretmence belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğretmenler, değerlendirme ölçütlerini belirlerken, öğrencilerin görüşlerinden de yararlanabilir.

Öğrencilere performans görevi ödevi ve proje verilirken kullanılacak değerlendirme ölçütleri

önceden verilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını teslim ederler.

Öğrencilerin ders içi performansları, bütün derslerden bir yarıyılda en az bir derse katılım puanı verilerek değerlendirilir.

 

Dersler hava şartlarına göre en uygun yerde işlenmelidir. Öğrenci sayısı ve ders işleme sahası

göz önünde bulundurularak , öğrencilerin eşit yararlanması  sağlanmalıdır. Sınav şekli; 2 uygulamalı Sınav, 1 ders içi performans ve 1 performans görevi şeklinde  değerlendirme yapılacaktır.

 

6. Ahmet KÖSEOĞLU; Raporlu öğrencilerin dersteki uygulamalardan geri kalmamaları en azından görsel olarak aşinalık olması açısından dersi takibi ve ders esnasında orada olmaları  saglanmalıdır. Ders ile ilgili görev ve nazari bilgi sağlaması ve zaman zaman teorik bilgili ödevler hazırlayarak derse katılımını sağlayabiliriz. Ayrıca bu öğrencilerimizin değerlendirme sınavlarını işlenen konuların teorik bölümlerinden sorumlu tutulması veya yapabileceği şeylerden değerlendirilmesi gerektiğini  söyledi.

            7. M.Taner HOPLAMAZ: Beden eğitimi  derslerinde görselliğin uygulama ders anlatımının çok önemli konuların kavranmasında birinci etkileyici bir kavram olduğunu belirterek dersler genel itibariyle uygulamaya dayalı görselliğin çok fazla olduğu bunula birlikte diğer öğretim yöntemlerinden de en iyi şekilde faydalanılarak işleneceğini söyledi. Ayrıca Dersler hava şartlarına göre en uygun yerde işlenmelidir. Öğrenci sayısı ve ders işleme sahası göz önünde bulundurularak , öğrencilerin eşit yararlanması  sağlanmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

ALINAN KARARLAR:

 

            1. Beden Eğitimi Derslerdeki uygulamalarda Türk  Milli  Eğitimi’nin  temel gayesine yönelik çalışmalar yapılmasına  Atatürk İlke ve İnkılapları yönünde derslerin işlenmesi beden eğitimi dersinin hedefleri doğrultusunda derslerin işlenmesi gerektiğine karar verildi.

2. Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerin  tüm şartlara uygun davranışlar içerisinde bulunmaları için çalışmalar yapılmasına geçtiğimiz dönem ki başarılı istikrarlı durumun daha da ileri düzeye taşınabilmesi için daha dikkatli ilerleyici çalışmalar yapılmasına karar verildi.

 

3. Okuldaki başarının daha üst düzeye çıkarılması ve not ortalaması daha düşük olan öğrencilerin eksik yönlerinin giderilerek daha üst düzeye çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

 

4. Yıllık planlarda Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürkçü Düşünce Sistemi konularına yer verilerek işlenmesi, Olumsuz hava koşulları dolayısıyla ertelenen konuların aksatılmadan yerinde zamanında işlenmesine karar verildi.

 

             5. Derslerin daha verimli yüksek yararlılıkta geçmesi için  diğer zümre öğretmenleri ile devamlı iş birliği için olunması gerektiğine karar verildi.

 

6. Öğrencilerin derse ilgisi , devamı  ve yetenekleri göz önüne alınarak değerlendirme  yapılmasına karar verildi.

 

7. Raporlu  öğrenciler ders sırasında sınıf ile birlikte olup  , dersi izlemesi ve ders ile ilgili  konu ve çalışmalar ile  teorik bilgi ile  derse katılımının sağlanmasına karar verildi.

 

             8. Dersin amaç ve hedefleri doğrultusunda öğrencilerin konuları ve çalışmaları en iyi şekilde anlayabilecekleri şekilde anlatılması bu yönde yöntemlerin kullanılması kararı verildi.

 

DİLEK VE TEMENNİLER

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının 2. kanaat döneminin verimli bir şekilde geçmesini  sağlamayı hedef edinerek, Beden eğitimi ve Sporu sevdirerek öğrencilerin iyi alışkanlıklar kazanması ve arkadaşlık duygusunu, paylaşımı, dürüst ve düzenli olmayı, Atatürk’çü Düşünce sistemi ile bir gençlik yetişmesi için iyi bir öğretim yılı geçirmeyi diliyoruz.

 

         www.sorubak.com

 

       Ahmet KÖSEOĞLU                                                                        

Beden Eğitimi Öğretmeni                                  

                                                                                                                                        16/02/2014

                                                                                                            Mehmet Taner HOPLAMAZ

                                                                                                                         Okul Müdürü

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

“ortaokul beden eğitimi dersi 2.dönem 1.zümre öğretmenler toplantısı 2013-2014” üzerine bir yorum

  1. hocam ilkokul 1-2-3-4 sınıflarıyla ilgili kararlar var ilkokulda beden eğitimi öğretmeni var mı ?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.