Öğretmenler Günü Öğrenci Konuşma Metni

Sayın Müdürüm , Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar

Bugün burada sizlere ; geleceğe ışık tutan, bir toplumu eğiten, her türlü fedakarlıklar yapıp adeta bir mum gibi etrafına ışık saçan öğretmenlerimiz ve bugünün öneminden bahsedeceğim.

Terim olarak 24 Kasım Milli Mekteplerin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olarak 1981’den  beri Öğretmenler günü olarak kutlanır. Biz öğrenciler içinse bugün bir bayram niteliğindedir. Çünkü sevgili öğretmenlerimizi üzsek de onlar bizler için daima canlarını dişlerine takarak çalışırlar ve bizler de bugünü onların sevinç günü olarak algılarız.

Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy’e geçerken yanına biri yaklaşıp: “Üstat, Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.” diye sorunca Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: “Ne diye vapura bindin ki! Yüzerek karşıya geçseydin ya” demiş. Öğretmenler de birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir. Atatürk ise bir sözünde milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir demiştir. Çünkü onlar bir toplumu, milleti eğitirler.

 

Öğretmenlik  her ne kadar dersi anlatıp çıkar ya da çok kolay gibi gözükse de sanıldığı gibi değildir. Hep aynı heyecan ile sınıflara girmek, bıkmadan aynı şeyi tekrar tekrar anlatmak,anlamadım diyen için defalarca örnek çözmek, sırf yüksek alsınlar diye onca fedakarlık yapıp düşük alanlar olduğunda niye böyle diye kendisi almış gibi üzülen toplumun en yüce fakat değeri görülmeyen elmas niteliğindedir öğretmenlik. Her öğrencisini çocuğu gibi gördüğü ,onlardan aldığı mektuplara ve onların bir gülümsemesine paha biçememektir öğretmenlik. Öğrenci iken karşındaki koltuğa ilerde senin oturmandır öğretmenlik. Yurdun dört bir yanına koşmak, güzel nesiller için çabalamaktır. Dersi eğlenceli hale getirmek, görmediğini sandığı öğrencisini görmezden gelmektir.Bu uğurda çalışıp cepheden cepheye koşar gibi okuldan okula koşmak ve bu uğurda canını hiçe sayarak şehit düşmektir. Ve öğretmenlik  teneffüste soğuduğundan içemeyip derse getirdiğin bir bardak çaydır.

Özetlemek gerekirse Öğretmenin toplumdaki değer ve önemini anlatmak için her yıl 24 Kasım okullarımızda “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır. Ve bizler de bu programları sevgi ve neşeyle dinleriz. Sözü fazla uzatmadan sizleri bu güzel ve sürprizlerle dolu program ile baş başa bırakıyor,  öncelikle bu uğurda şehit düşmüş  öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayıp saygı ve minnetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak güzel günler diliyorum.

Emekleriniz için çok teşekkürler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.