Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama: Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran’da okullar açılacak mı?

Ülkemizde korona virüsü ile birlikte okullarda eğitim 13 Mart 2020 tarihinden bu yana uzaktan yapılmaya başlanmıştı. Şu ana kadar MEB okulların kapalı olduğu bu süreçte öğrenciler eğitimlerini EBA TV ile online olarak uzaktan yapabiliyor. Bir çok öğretmen şimdievlerinde canlı dersler anlatarak bu süreci mümkün olduğunca az zararla kapatmaya çalışıyor.  Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisinin merak ettiği soru ise okulların ne zaman açılacağı sorusu. İşte detaylar…

OKULLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Okulların açılması demek 18 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin evden çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek.”

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.