Milli birlik ve beraberlik ne demektir?

MİLLÎ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

Millî birlik ve beraberlik milletçe birliği, bir arada yaşamayı ve bütünlüğü belirtir. Devlet, gücünü millî birlik ve beraberlikle sağlar. Bu sayede, ülkeyi bölmek ve yıkmak isteyenlerle mücadele gücü oluşur. Toplumdaki millî birlik ve beraberlik duygusu, vatandaşları bir arada tutar. Vatan sevgisiyle bir araya gelen halk, tüm kötülüklere karşı ülkesini savunur. Geçmişte bunun en güzel örneği Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nda verilmiştir.

Birinci Dünya Savaşı sona erdiğinde yurdumuz işgal edildi.İşgallerin durdurulması ve milli birlik ve beraberliğin sağlanması için milli mücadele başlatıldı.Mustafa Kemal Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastı.Bazı kongreler yaparak halkı toplayıp önemli kararlar aldı.Türk halkı, Mustafa Kemal’in önderliğinde büyük bir millî birlik ve beraberlik örneği göstermiştir. Yiyeceğinin, giyeceğinin büyük bir bölümünü orduya vermiştir. Ordu ve millet el ele vermiş, vatanını düşman işgalinden kurtarmıştır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki sıkıntıları birlik ve beraberlikle yenmiş, milletçe bütün engelleri aşabileceğini kanıtlamıştır.

Biz de milletçe kutladığımız bayramlarımızda atalarımızın bu kahramanlıklarını anarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiririz.Milli maçları izlerken de milletçe hep birlikte heyecanlanır, gururlanır ve çok mutlu oluruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.