Migrene İyi Gelenler

MİGRENE NE İYİ GELİR? Migrene iyi gelenler

Migren ağrısı nedir? Migrene iyi gelenler neler?  Migren insanların yaşadığımız baş ağrılarının bir çeşidi olarak gösterilebilir. Lakin başın ağrıma sebebi hemen migrendir demek doğru olmaz.  Migren ağrısı çok yüksek bir acı veya kafanın içinde bir basınç varmış gibi hissettirdiğin için migren ağrısı çeken kişiler çözüm olarak hemen ağrı kesici kullanmaya başvurabilirler.  Ancak migren ağrısı gibi sancılı bir ağrı için ağrı kesiciler neredeyse etki göstermeyip ağrının devam edildiği gözlenmektedir.

Migren için hangi bölüme gidilir?

Migren semptomları azaltmaya yardımcı olacak birkaç tedavi vardır. Migren ağrıları için hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurmak gereklidir.

Migren ağrısına belirtilerinden bazıları şöyledir

  • Baş ağrısı kafana her tarafında değildir genellikle sağ ya da sol tarafta olmaktadır
  • Ağrının olduğu bölgede aşırı bir zonklama hissedilmektedir.
  • Kusma ya da mide bulantısı Nadir olsa da bünyesi hassas olan kişilerde migren belirtisi olarak kendisine gösterebilmektedir.
  • Görüntüleri bulanıklaşması veya renkleri rahatsız edici olması migren belirtilerindendir.

Migren neden oluşur?

  • Birçok uzmana göre migrenin oluşma sebebi genetiktir migren genellikle kişinin dış çevreden etkilenmesinde kaynaklı olarak baş göstermektedir.

Migrene etki eden sebepler

  • Bazı yiyecekler migrene açığa çıkmasına ve şiddetlenmesi ne neden olabilir.
  • Günümüzde tükettiğimiz yiyeceklerin içinde katı maddeler bulunur ve bu katkı maddeleri migrenin kendisini göstermesine neden olabilmektedir.
  • Özellikle bayanlarda regl dönemlerinde östrojen hormonunun azalması gibi durumlarda ortaya çıkabilmektedir.
  • Stres alkol ve sigara migrenin tetiklenmesi ne neden olabilmektedir.

Migrene iyi gelenler

  • Migren tedavisi yapılan Her kişide aynı sonuçlar anlamaktadır. Bunun sebebi migreni Her işte ortaya çıkma nedenini farklı oluşudur. Migren hastaları kokuya ışığa ve yedikleri besinlere karşı çok fazla duyarlı olabilmektedirler. Hal böyleyken Verilen ilaçlar kişinin migreninin iyileştirilmesi yerine daha kötü bir hal almasına neden olabilmektedir.
  • D vitamini magnezyum B2 ki ve tahmini gibi bir takım besinlerin takviyesiyle migrenin iyileştirildi gözlemlenebilinmiştir.
  • Migrene iyi gelenler tavsiyeleri arasında masaj yapmak günlük olarak rahatlamaya neden olacaktır
  • Damarları genişleten bir takım bitkisel yağlar zonklama etkisini azaltıp rahatlamaya ve hatta Migren ağrısına geçmesine yardımcı olabilmektedir. Naneli içerikler bazı kremler migrenin giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Migrenin ortaya çıkma nedenleri de ki çeşitlilik her migren hastası olan aynı çözümle iyileşmesine olanak tanımaktadır.  Bu sebepten dolayı kişinin migren tanısının koymak için anlık olarak yaşadığı rahatsızlıkları not almasında ve bir doktora onları göstererek taksi almasında büyük yararı olacaktır.
  • Baş ağrısını en büyük sebeplerinden birisi vücudun susuz kalmış olmasıdır vücuda gerekli olan suyun verilmesi baş ağrılarına büyük oranda azaltmaktadır. Bu ağrılar içinde yer alan migren ağrısı da suyun tüketimi ile az da olsa rahatlamak da ve migren yaşama sıklıkları da azalt olabilmektedir.

Işıktan kaynaklı olarak migren ağrısının ortaya çıktığı kişiler ise kendisinin etkilendiğini hissettiği şıklardan uzak durması veya uzun süre kalmış olduğu yerlerdeki ışıkları değiştirerek Migren ağrısına sıklıklarının azaltabilir.

Her gün milyonlarca insan başını ağrıtıyor. Gerginlik baş ağrıları erkeklerin üçte birinden fazlasını ve dünya çapındaki kadınların yarısını etkiler; 20 yetişkinden biri her gün veya hemen hemen her gün baş ağrısı çekiyor. Rahatsız edici olsa da, bu tür baş ağrıları genellikle reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar veya zamanın geçişi ile tedavi edilir.

Migren ne kadar yaygındır?
Migren çok yaygındır. Birlikte diyabet ve astımdan daha sık görülürler ve ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sini etkilerler. Migren, kadınlarda erkeklere göre 3 ila 1 oranında daha yaygındır. 35 milyondan fazla Amerikalı migren geçirmiş olmasına rağmen, tanı konmamış veya yanlış tanı almış insanların yüzdesi vardır.

Dünya Sağlık Örgütü, mültecilerin, engellilikte kayboldukları yıllar açısından dünya genelinde en zayıflayıcı durum olarak altıncı sırada olduğunu – ve 50 yaşın altındaki kişilerin üçüncü sırada olduğunu belirtti. Migren insanların yaşamlarını kısaltmasa da, ataklar sırasında işlev görebilme ve iş kaybına uğraması açısından iş ve aile yaşamını büyük ölçüde etkiler.

Birisi migren muzdarip ise, temel öneri nedir?
Temel olarak, insanlar aktivitelere müdahale eden orta ila şiddetli baş ağrıları varsa veya daha sık baş ağrıları yaşıyorsa, doktorlarıyla konuşmalıdırlar.

Bir migren , 3 güne kadar sürebilen orta veya şiddetli şiddetli bir baş ağrısı türüdür. Belirtiler, tipik olarak başın bir tarafından başlayan bir zonklama ağrısını, ışığa ve sese duyarlılığı ve bulantı veya kusmayı içerir. Fiziksel aktivite de ağrıyı kötüleştirme eğilimindedir. Migren genellikle kalıtsaldır.

Migreniniz duyusal veya görme bozukluğu ile birlikte geliyorsa, muhtemelen karmaşık bir migren olarak da adlandırılan auralı bir migren yaşıyorsunuzdur. Belirtileri siyah noktalar veya zig-zag çizgileri, uyuşukluk veya konuşma zorluğu ile çarpıtılmış vizyon içerir. Aura sıklıkla baş ağrısının habercisi olarak ortaya çıkar. Belirtileriniz her ayın iki haftadan daha fazla sürerse kronik migren teşhisi konulabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.