Mesane Kanseri Nasıl Anlaşılır ? Belirtileri

Mesane kanseri belirtileri,  Mesane kanseri tedavisi var mı?

Mesane Kanseri Nasıl Anlaşılır ?

b1f016a94a804b22add63d5aac955d70Günümüzde kanserin görülmediği bir organ kalmadı diyebiliriz. Gerek kimyasallarla takviye edilmiş işlenmiş gıdalar, gerekse insanı stresi sürükleyen suni yaşam tarzı kanser vakalarını artırıyor. Bu nedenle kanser deyince ilk akla gelen kanser türleri olan mide kanseri, akciğer kanseri ve meme kanseri gibi hastalıklara prostat kanseri ve mesane kanseri gibi daha seyrek görülenleri eklendi.

Mesane kanseri mesane duvarında kanserli hücre üremesi ile oluşuyor. Eğer bu hücreler yayılımcı yani habis tabiatta iseler mesane kanseri neşvü nema buluyor.

Mesane kanserinin en büyük belirtileri idrarda kan görülmesi ve idrar yaparken ağrı oluşması. Bu işaretler başka rahatsızlıkların belirtisi de olabilir bu nedenle idrar yaparken ağrı duyduğunuzda hemen paniğe kapılmayınız. Bununla birlikte tüm kanser türleri gibi mesane kanserinde de erken teşhis çok önemli. Eğer zamanında fark edilirse tedavisi mümkün bir hastalık.

Mesane Kanserinde Risk Faktörleri

Mesane kanserini tetikleyen en büyük faktör sigara alışkanlığıdır. Pasif içi durumdaki kişiler de risk grubunu oluştururlar. Sigara içenler içmeyenlere nazaran en az üç kat daha fazla risk altındadır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.