MEB Yönetici Atama Tereddüte Düşülen Hususları Açıkladı.

EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİKLERİNE ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERDE TEREDDÜTE DÜŞÜLEN HUSUSLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

1-Eğitim Kurumu Müdürlüğüne yapılacak atamalarda; fen lisesi sosyal bilimler lisesi, meslek lisesi, teknik meslek lisesi, Anadolu lisesi, ortaokul, imam hatip ortaokulu, ilkokul, anaokulu vb. okul türleri itibari ile ayrı ayrı her ilde ilan edilen yönetim kurulu yöneticiliği sayısının üç katı kadar aday yazılı sınavda başarılı olmaları kaydıyla, sadece yazılı sınavda aldıkları puan üstünlüğüne göre üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılır(Ek-1 puanı sözlü sınava çağırmada dikkate alınmaz).

2-İsteğe bağlı ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmelere esas 6 yıllık hizmet süresinin hesabında, aynı eğitim kurumunda aynı yönetim görevinde (Müdür, Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı olarak) geçen sürelerin tamamı değil, görev yaptığı unvan süresi esas alınır.

3- Doğrudan Bakanlık Merkez Teşkilatı’na bağlı; hizmet içi eğitim enstitüleri, Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüleri, Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Evleri ile Yaygın Eğitim Kurumlarının yöneticiliklerine yapılacak atamalar, diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre Valilikçe atama yapılacaktır.

4-Müdür Başyardımcılığına atama; okul müdürü tarafından, aynı kurumdaki müdür yardımcıları arasından, kendi karar verme yetkisi ile seçtiği bir kişiyi resmi yazı ile İl Milli eğitim Müdürlüğüne iletir (belirli bir takvimi yoktur). İl Milli Eğitim Müdürü’nün teklifi ve Vali’nin onayı ile atama yapılır. Boş müdür başyardımcılıklarına yönetmelik yayımlanmadan önce müdür başyardımcısı unvanı alanlar, bu kadrolara isteğe bağlı ve çalışma süresine bağlı olarak atama takvimi içinde yer değişikliği talebinde bulunabilirler. Ayrıca müdür başyardımcıları, müdür yardımcısı olarak da yer değişikliğinde bulunabilirler.

5- Yönetmelik eki Ek-1 Yönetici Değerlendirme formunda eğitimler başlıklı bölümde “Bakanlık tarafından düzenlenen sertifikalı eğitimlerin her biri için (en fazla 6 adet)”  hükmünden e-akademi hariç hizmet içi eğitim kapsamında Bakanlıkça düzenlenen eğitim faaliyetlerinden alınan sertifikaların değerlendirmeye alınacağının anlaşılması gerekmektedir.

6- Yönetmelik eki Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formu’nun ödül ve cezalar başlıklı bölümünde yer alan Teşekkür-Başarı, Takdir–Üstün Başarı, Aylıkla ödül veya ödül belgelerinin değerlendirilmesinde bu belgelerin verildiği tarihte yürürlükte olan Mevzuata uygun olarak düzenlenmiş olanların dikkate alınması gerekmektedir.

7- Yönetmelik eki Ek-1 Yönetici Değerlendirme formunun ek puan bölümünde ki “kurucu müdür olarak görev yapılan Eğitim kurumuna yapılacak atamada” hükmünden kurucu müdür olarak görev yaptığı eğitim kurumu müdürlüğüne aranmak üzere başvurduğu takdirde ek puan verilecektir.

8- 4+4+4 sonrası okul dönüşümleri kapsamında aynı binada veya aynı bahçe içerisinde eğitim-öğretim veren iki ayrı eğitim kurumuna türü itibarıyla ayrı okul kodu verilmiş olsa da bu eğitim kurumları tek bir kurum olarak değerlendirilerek yönetici normları ve atamaları da buna göre belirlenerek öğrencisi çok olan okula yönetici ataması yapılır. 10.09.2013

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.