MEB Yönetici Atama Kurum Tipi Modülünü Açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan KaynaklarıGenel Müdürlüğünün 13.08.2013tarihli ve 2066426 sayılı yazısı ile MEBBİS altındaKurum Tipi Modülü oluşturulmuştur.

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı EğitimKurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinde, her derece ve türdeki eğitimkurumlarının tiplerinin, Ek-2 üzerinden yapılan  değerlendirmesonucunda A,B,C ve D tipi olmak üzere valiliklerce belirlenerek  bakanlığa bildirileceği hükme bağlanmıştır.

Diğer taraftan, Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesinde de, “(2) bu Yönetmelik kapsamında yapılacak atamalar, bir defaya mahsus olmak üzere, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde gerçekleştirilir.” hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde atama ve yer değiştirmelerin iki ay içerisinde gerçekleştirilme zorunluluğundan hareketle ilgi (a) yazı ile eğitimkurumlarının tiplerinin 15.08.2013tarihine kadar e-okul verilerine göre Bakanlıkça belirleneceği belirtilmiştir.

Bu belirlemeye esas olmak üzere  MEBBİS altındaKurum Tipi Modülü açılmıştır. Bu modülün içinde kurum tipi belirleme ekranıokullara açılacaktır. Modülle ilgili yetki İl, İlçe Ve kurum kullanıcılarına verilmiş olup tüm kurumların Kurum tiplerinin belirlenmesi için ilgili modüldeki formu doldurmaları ve kaydetmeleri gerekmektedir. Bu ekran üzerinden girilen  bilgiler yine ekran üzerinden İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilgili formlar incelenerek onaylanacaktır

yon

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.