MEB görevde sınavı yükselme sınavını ne zaman yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının hangi sıklıkta ve en son ne zaman yapıldığı ile 2013 yılında sınav açılıp açılmayacağı konusunda Bakanlık tarafından yapılan açıklamayı memurunyeri .com olarak sizler için yayınlıyoruz.
Milletvekili Emin ÇINAR verdiği soru önergesi, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan memurlar için görevde yükselme sınavlarının hangi sıklıkta açıldığını, görevde yükselme sınavlarının en son ne zaman açıldığını ve 2013 yılında görevde yükselme sınavı açılıp açılmayacağını sormuştu.

Önergeye Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI imzalı yazı ile verilen cevapta şöyle denildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde görevde yükselme eğitimi ile unvan değişikliği sınavı duyurusunun iki yılda bir yapı1acağı öngörülmüştür.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında bulunan kadrolardan şef unvanı için 14.11.2009, memur unvanı için 18.04.2010, döner sermaye saymanı unvanı için 04.11.2007 ve mimar, mühendis, tekniker ve teknisyen unvanları için ise 16.03.2008 tarihinde görevde yükselme sınavı yapılmıştır.

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesinden sonra Bakanlığımız personelinin görevde yükselmelerine ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu yönetmelik çalışmaları sonuçlandıktan sonra görevde yükselme sınavının düzenlenmesine ilişkin çalışmalara başlanacaktır.”

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.