MEB 2014 SBS ile ilgili açıklama yaptı.

2014 SBS sınavı aryıntıları, 2014 SBS nasıl olacak? 2014 SBS var mı? 2014 SBS sınavı hakkında

Gelecek yıl liseye yerleştirme nasıl olacak?

SBS, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmede sınava dayalı bir seçme ve sıralama yöntemidir. Önümüzdeki yıl bu sınav yapılmayacaktır. Bakanlık olarak okul ve öğretmeni merkeze alan, öğrenciyi bütün geleceğini domine etme stresine sokmayan, öğrencinin sosyal/sanatsal ve sportif etkinliklere de zaman ayırmasını teşvik eden yeni bir yerleştirme modeli hakkında uzun bir süreden beri çalışmaktayız. Konu ile ilgili hemen hemen bütün aktörlerin görüşü alınmaktadır. Kendini geliştiren, yeniliklere açık, adil ve güvenilir bir yerleştirme sistemi ile önümüzdeki yıllarda öğrencilerimiz ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir.

1- Önümüzdeki yıllara ilişkin olarak yerleştirmeden kaynaklanabilecek sorunlara ilişkin yeni tedbirler gündeminizde var mı?

2013-2014 eğitim-öğretim yılında merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen öğrenciler için uygulama, önümüzdeki yıllarda da hiçbir öğrenciyi sürecin dışında tutmayacak şekilde devam ettirilecektir.

2- Önümüzdeki yıl fen liseleri ve özel okulların kendi sınavlarını yapacaklarına dair iddialar var. Bu konuda bir çalışmanız var mı?

Bu tür okullar için ayrı sınav kesinlikle gündemimizde yok. Yukarıda tanımlandığı biçimde ortaöğretim kurumlarına öğrencilerimiz okul başarılarına göre yerleştirilecektir.

3- Yeni sistem, meslek liselerine ilgiyi arttırdı mı? Meslek liselerine başvuru oranı nedir? Bu sayıların okullara göre dökümü nedir?

Ortaöğretimin yani liselerin zorunlu eğitim kapsamına alınması bütün okul türlerine olan talebi tabii olarak artırmıştır. Meslek liselerinin tüm ortaöğretim içerisindeki oranı yüzde 48’dir. Bu oran da lise düzeyinde meslek liselerine talebin hala çok yüksek olduğunu göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bütün çocuklarımızın ilgi, yetenek ve beklentilerine en uygun eğitimi alabilmeleri için gerekli bütün tedbirleri alıp, ihtiyaç duyulan yatırım ve çalışmaları yapmaktadır. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin katkılarıyla bunu gerçekleştirecektir. Ortaya çıkabilecek bütün sorunları anında çözecek tüm tedbirler alınmıştır

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.