Matematik Dersinde Başarılı Olma Yolları

Matematik Sınavında Başarılı Olma Yolları Nelerdir?

Matematik dersi birçok öğrencinin en çok zorlandığı derslerin başında gelmektedir.Öğrenciler ne yaparsa yapsın matematik derslerinde başarılı olamaz ve sınavlarda istedikleri notları alamazlar. Matematik sınavlarında başarılı olabilmek için bazı strejilerin uygulanması gerekmektedir.

matematik dersinde başarılı olmaMatematik Derslerine Girmeyi İhmal Etme

Matematik dersi sözel bir ders gibi okunup anlaşılabilecek bir ders olmadığından dolayı okulda matematiğin öğrenebileceği unutulmamalıdır. Bu sebeple matematik derslerine girilmeli ve dersler ihmal edilmemelidir.

Matematik Derslerinde Not Almayı İhmal Etme

Matematik dersi soru çözümleriyle geçmektedir. Soru çözümleri esnasında soru çözümüne ilişkin püf noktalarını not alarak ileride nasıl çözüldüğü konusunda bu notlardan yardım alınabilir.  Matematik derslerinde hem soru çözümü dikkatli bir şekilde dinlenmeli hem de ufak notlar alınarak sorular sık sık tekrar edilmelidir. Matematikte bol bol soru çözülmeli ve değişik soru stilleri öğrenilmelidir.

Matematik Dersinde Soru Sormaktan Çekinmeyin

Matematik derslerinde başarılı olamayan öğrencilerin matematik derslerini anlayabilmeleri için öğretmenlerine soru sormaları gerekmektedir. Aksi halde öğrenilmeden geçilen matematik sorusunun bir daha öğrenilemeyeceği gerçektir. Bu sebeple matematik derslerinde soru soraktan çekinilmemeli ve öğrenene kadar öğretmenlere sorular sorulmaya devam edilmelidir. Sadece kendi sorularınızı sormakla kalmayın. Başka arkadaşlarınızın sorduğu soruları da dikkatlice dinlemeli ve yeni birşeyler öğrenmeye gayret edilmelidir.

Derslerden Sonra Tekrar Yapılmalıdır

Her derste olduğu gibi matematik dersini iyi öğrenebilmek için bol bol tekrar yapılması gerekmektedir. Ayrıca tekrar yapılarak sorular hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilir ve o soru ile tekrar karşılaştığında rahatlıkla yapabilme fırsatı yakalyabilirsiniz. Matematik formüllerden oluştuğu için sık sık tekrar ederek formülleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Sürekli Soru Çözülerek Pratik Yapılmalı

Matematiğin ana kuralı soru çözmektir. Bu nedenle matematik sınavında başarılı olmak isteyenler sürekli soru çözmeleri gerekmektedir. Soru çözdükçe konular hakkında pratiklik kazanabilir ve farklı tiplerdeki soruları bile rahatlıkla çözebilirsiniz.

Matematik Ödevlerini İhmal Etme

Matematik ödevleri diğer derslerin ödevlerine göre daha fazla zaman ister. Ancak doğru çalışma zamanını ayarlayarak matematik derslerinde başarılı olabilmek çok kolaydır. Bu sebeple ödevlerin zamanında ve düzenli yapılması önemli bir yere sahiptir. Matematik sınavında yüksek not almak isteyen öğrencilerin ödevlerini zamanında yapması ve teslim etmesi gerekir. Ödev yapmak matematik konusunda pratiklik sağlayacağı için önemli bir yere sahip olduğu unutulmamalıdır.

Matematik Dersi Çalışırken Kitapları Uzak Tutmak Gerekir

Matematik dersi çalışan öğrencilerin düşmüş olduğu en büyük yanılgılardan biri matematik dersini çalışırken kitap ve defterlerden faydalanmaktır Eski çözülen sorulara bakarak önlerindeki soruları çözmeye çalışırlar. Ancak bu doğru bir yöntem değildir. Sınavlarda defter ve kitabınız yanınızda olmayacak. Bu sebeple kitap ve defterleri bir kenara alarak soru çözmeniz gerekmektedir. Derslerden sonra yapılan tekrarlar soru çözümlerinde oldukça faydalı olacak ve kitap ve defter desteğine gerek kalmayacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.