lisede (ortaöğretimde) kaç dersten sınıfta kalınır?

lisede (ortaöğretimde) kaç dersten sınıfta kalınır?lisede sınıfta kalma, sorumlu kalma, sınıfta kalma, doğrudan geçme, yıl sonu ortalamaı ile sınıf geçme, kaç zayıf olursa sınıfta kalınır?

7 Eylül 2013 tarihinde değişerek yürülüğe giren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile lisede sınıf geçme işlemleri tekrar düzenlendi. Biliyorsunuz daha önce lisede sınıf geçme iş ve işlemleri MEB sınıf geçme ve sınav yönetmeliğine göre yapılıyordu.

Daha önce Anadolu Öğretmen liseleri ,fen liseleri ve genel liselerde sınıf geçme işlemleri ayrı sistemde hesaplanırken Ortaöğrtetim Kurumları Yönetmeliği ile sınıf geçme iş ve işlemleri birleştirildi.

Lisede Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işleniyor.

Peki puan sistemi nasıl değişti?

85,00-100  Pekiyi

70,00-84,99   İyi

60,00-69,99   Orta

50,00-59,99   Geçer

0-49,99   Geçmez

Bir dersten başarılı sayılmanız için :

İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70, olmalıdır.

Sınıf geçmeyi şöyle bir özetlersem:

Tüm derslerden başarılıysan- doğrudan sınıf geçersin

Baraj desin zayıf değil ve yılsonu başarı puanın en az 50 ise kaç zayıfın olursda olsun doğrudan sınıf geçersin

Baraj dersin zayıf ise zayıf olan  o dersten veya derslerden sorumlu geçersin.

Önemli: Doğrudan sınıf geçemiyorsan bir sınıfta en fazla 3 derse kadar bir üst sınıfa sorumlu geçersin. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersin varsa sınıfta kalırsın.

Lise Sınıf Geçme Hesaplama sayfamız 7 Eylül 2013 tarihli Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun olarak güncellendi. Sizde online Sınıf Geçme Hesaplama  sayfamızı kullanmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Online Sınıf Geçme Hesaplamak İçin Tıklayınız

“lisede (ortaöğretimde) kaç dersten sınıfta kalınır?” üzerine 42 yorum

  1. Arkadaşlar ben 9 a gidiyorum iki dönem ortalamam 54. 6 zayifim var sınıfı geçer miyim??? Geçersen sorumlu mu gecerim? Lütfen yardım edin eger sınıfta kalırsam babam beni okuldan alacak

    Cevapla
  2. ben 12 sınıfım ve seçmeli dersim zayıf düşüyor diğer derslerim iyi ortalamam 90 ama sınıftamı kaldım ??? lütfen cevap

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.