Lisede dil anlatımda kalanlar sınıfta kalır mı?

Lise öğrencilerinin ve velilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi, dil anlatım dersinden kalanlar sınıfta kalır mı sorusudur.

lisede sınıf geçme

Lisede sınıfta kalma var mı, lisede dil anlatımda kalanlar sınıfta kalır mı? Dil anlatımı dersi baraj ders mi? Gibi birçok soru sorulmaktadır. Özellikle lise öğrencilerinin çok üzüleceği bir haber olsada, maalesef ki lisede sınıfta kalma uygulaması devam etmektedir.

Türkiye’deki bütün liselerde dil anlatımı dersi baraj ders olmakta ve öğrenci eğer bu dersten kalırsa, diğer ders ortalamaları kaç olursa olsun sınıfta kalmaktadır. Dil anlatımı dersi lisenin 1. Sınıfında okuyan çocuklar için daha çok önemlidir. Lisede dil anlatımı dersi zorunlu bir ders olmaktadır.

Lisede uygulanan ders geçme sistemine göre bir öğrencinin dil anlatım dersi 100’lük sisteme göre 50’nin altında ise öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçmektedir. Diğer bütün dersleri 100 olsa bile öğrencinin dil anlatım dersi 50’nin altında kaldığı için otomatik olarak sorumlukuğa kalır. Bu nedenle

Lisede dil anlatımda kalanlar için :

  • Bütün ders ortalamaları 50 ve daha yukarı olan öğrenciler doğrudan 2. Sınıfa geçer.
  • 1 veya 1’den fazla zayıfı olan dil ve anlatım dersi zayıf değilse, yıl sonu ortalaması 50’nin üzerinde ise  sınıfını doğrudan geçer.
  • Dil ve anlatım dersi zayıf olan öğrenci yıl sonu ortalaması ne olursa olsun o derste sorumlu olarak geçer. Yani baraj dersi yıl sonu ortalama ile geçemezsiniz.

 Lisede dil ve anlatımı dersinden sınıfta kalma:

Lisede dil anlatımda kalanlar sınıfta kalır mı? Sorusunun cevabı net bir şekilde sorumlu olareak sınıfı geçer olacak.

“Lisede dil anlatımda kalanlar sınıfta kalır mı?” üzerine bir yorum

  1. ilk dönem dil anlatım ort 62 ikinci dönem 38 geçiyomuyum sadece 2. dönem mi sayılıyo ? cevaplarsanız sevinirim. şimdiden teşşekkürler .

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.